ПК ЦГ: У што краћем року наћи адекватно рјешење за трајектну линију Каменари – Лепетане

Привредна комора Црне Горе апелује да се у што краћем року нађе адекватно рјешење и трајектна линија Каменари – Лепетане успостави, уз оптималну функционалност, са пуним капацитетом превоза.

Очигледно је да тренутно рјешење није одрживо и да узрокује значајно теже услове за нормално функционисање саобраћаја, чиме се наноси велика штета привреди и грађанима.

Са друге стране, теретни саобраћај се у овом тренутку неминовно одвија преко Котора, иако је крузинг сезона већ отпочела са најавом доласка великих крузера у Луку Котор у марту, што ће додатно оптеретити проток саобраћаја кроз Котор, саопштено је из Привредне коморе Црне Горе.  

Такође, у контексту припреме и реализације активности на успјешном одвијању предстојеће љетње сезоне, овакво стање је неприхватљиво и узроковаће директну штету туристичкој привреди, те створити нова уска грла и сатима продужити вријеме путовања, у коначном удаљавајући туристе и госте од наше понуде.

Без намјере да цијенимо узроке ове ситуације, указујемо на потенцијалне посљедице по економију Црне Горе и напомињемо да је за адекватно одвијање економских процеса неопходно оспособити инфраструктуру, а једна од значајних тачака у том смислу је да се у пуном капацитету омогући несметано одвијање саобраћаја и трајектног превоза путника и возила на релацији Каменаре – Лепетане, наводе из Привредне коморе Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here