Парк мимозе у знаку Клода Булинга

Ансамбл Clazz квинтет оформљен из жеље да публици приближи савременог француског композитора Клода Булинга наступио је синоћ у Парку мимозе. Представили су Свиту Пикник, али и остала дјела сегмете из разних сличних свита овог компоизитора.
Квинтет који чине, Миланка Никчевић (клавир), Бојана Брајовић (гитара), Борис Никчевић (флаута), Славен Турусковић (контрабас) и Предраг Лазовић (бубњеви), премијерно је наступио на отварању Бар Гитар Феста, 2012. године.

-Свирали смо у раличитим условима, али никада зими на отвореном. Било је сјајно, дивна атмосфера и публика и драго ми је да смо дио Празника мимозе, казала је Бојана Брајовић.

Колега Борис флаутиста је рођен у Француској тамо је студирао. Велики је познавалац француске музике и кликнуло му је да би могли да овако нешто пробамо, објавснила је Брајовић.

-Нас четворо, осим бубњара смо и колеге у школи и дошла му је идеја зашто не би пробали нешто необично, да ујединимо више инструмената, поготово бубањ са таквим саставом је „авангарда“. Ми смо класични музичари и професори класичних инструмената. Не волимо да се називамо џезерима, јер не дирамо у ту сферу, али трудимо се да то што можемо из нота изнесемо, импровизујемо колико је у нашој некој природи. И зато Булинг који има пуно оваквих дијела. Остали смо при њему и за сад Clazz квинтет свира Клода Булинга, казала је Брајовић.

Прије наступа овог квинтетета, наступали су Авантура аниматори из Новог Сада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here