Нови елементи на игралиштима на Топлој и Србини

Агенција за изградњу и развој Херцег Новог обновиће игралишта за дјецу предшколског узраста на Топлој и Србини, новим, металним елементима, који ће трајати дуже од постојећих дрвених.

Подсјећамо да је игралиште на Топлој у више наврата било на мети вандала. 

Како је за РТХН казала Владана Колар из Агенције, ријеч је о донацији подгоричке фирме Опрема лив у висини од осам хиљада еура, а састоји се од по десет елемената, односно клацкалица, тобогана, пењалица и малог коша за оба игралишта.

Владана Колар, Агенција за изградњу и развој града

– Дјеца на Топлој добиће игралиште урађено по европским стандардима. Овдје треба још да дођу бетон и гумена подлога. Надам се да ће до краја дана посао бити завршен. Скрећем пажњу на вандализам, који је, нажалост, присутан, а надам се да ће ово игралиште бити у функцији дуже вријеме – наводи она.

Колар најављује градњу и пар нових,  док ће игралиште на Србини, у близини тврђаве Шпањола имати исти број елемената као и на Топлој.

– Ријеч је о десетак елемената, такође са гуменом подлогом. У најави је изградња игралишта у Игалу, гдје је памп трек, могуће да ће и то бити донација, као и игралиште испред Дома културе у Бијелој. То је све у најави, али надам се да ћемо убрзо и тамо градити ново игралиште – казала је она. 

Иницијатива за обнову игралишта на Топлој потекла је од Мјесне заједнице Топла. Како прича предсједница Нада Букилица, чланови Савјета скупљали су потписе, како би иницијатива ушла у скупштинску процедуру. Након тога упућена је Секретаријату за комуналне дјелатности, а касније и Агенцији за изградњу и развој. Након санације биће постављен и видео надзор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here