Новљанин Лука Марковић са кошаркашком репрезентацијом сребрни на турниру у БиХ

(Фото: Jajce online)

Пионирска репрезентација Црне Горе освојила је друго мјесто на турниру у Босни и Херцеговини, а талентовани члан КК АС из Херцег Новог, Лука Марковић имао је запажену улогу у овом успјеху.

Изабраници Бојана Бакића били су други у конкуренцији осам екипа на традиционалном, 8. Ројал купу. Наша селекција изгубила је у финалу од домаће БиХ.

Стручни штаб је искористио прилику да дјечацима из домаћих клубова пружи шансу да одиграју мечеве на овом квалитетном турниру, прича селектор Бакић.

– Створили су нова познанства и опробали се са вршњацима из тимова из региона. Захваљујем се организатору на сјајном пријему и организацији, честитка за побједу. Надам се да ћемо и ми њих угостити у наредном периоду –  истакао је он.

Пионирска кошаркашка репрезентација Црне Горе (Фото: Кошаркашки савез)

На турниру су играли: Љубан Мујовић (КК Јединство – Бијело Поље), Вук Радовић (КК Будућност Воли – Подгорица), Матија Велимировић (КК Подгорица), Никита Станковић (КК Подгорица), Павле Вујовић (КК Ловћен – Цетиње), Балша Перовић (КК Будућност Воли – Подгорица), Лука Марковић (КК АС – Херцег Нови), Петар Ђуровић (КК Подгорица), Лазар Крцуновић  (КК Сутјеска – Никшић), Миодраг Гашић (КК Пробаскет), Стефан Дамјановић (КК Сфера), Јаков Вујичић (КК Сутјеска – Никшић).

Селектору Бакићу у раду су помагали Ивана Вујовић и Марко Масловарић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here