Успјешна турнеја омладинског ансамбла Културне мреже Бијела по Словенији, Аустрији и Италији

Фолклорни ансамбл Бијела који ради при културној мрежи Бијела вратио се са успјешне турнеје по Словенији, Аустрији и Италији. У оквиру турнеје омладинског ансамбла, осим наступа, остварени су и контакти са дијаспором, као и промовисање Херцег Новог и његове туристичке понуде.                      

Како наводе из Културне мреже, чланови омладинског ансамбла имали су наступе у Птују, Марибору, Грацу, Јесеницама и Крању, а представили су се „Играма из Црне Горе“, „Играма из Боке Которске“, „Вршутом“ и „Играма из околине Плава и Гусиња“. Наступи су пропраћени громогласним аплаузима и овацијама, а похвале су стизале са разних страна, сликавање и интервју за локалне ТВ станице су били у свим мјестима гдје су наступали.                    

– Управа друштва је разговарала са представницима дијаспоре у Марибору, Крању и Јасеницама, односно Шекијем Аговићем и Чедом Ђукановићем, гдје смо договорили даљу сарадњу и нове наступе. Такође, са директором Домова за умировљенике, Марком Словићем нашим домаћином у Марибору, договорили смо поновни сусрет и наставак сарадње на обострано задовољство, а сузе корисника њихових услуга приликом нашег одласка највише говоре о томе – казали су из Културне мреже Бијела.

Туристичка организација обезбједила је пропагандни материјал, односно брошуре о љепотама Херцег Новог, које су подјељене грађанима Словеније и Аустрије.                                        

– На пут смо ишли побратимским друштвом из Македоније „ФА Љупчо Сантов“. Захвајујемо удружењу Македонаца у Крању и Јасеницама за гостопримство које су нам приредили током посјете, а нашим пријатељима из „ФА Љупчо Сантов“ на прелијеп тренуцима које смо провели заједно – поручили су из Културне мреже Бијела.

У наредном периоду планирају нове заједничке активности и даљи наставак сарадње.

Фото: Културна мрежа Бијела

1 COMMENT

  1. Ponosni smo mi Crnogorci u dijaspori da ste nas posjetili i priredili nezaboravne i vesele trenutke u ovim teškim vremenima. Upoznao sam divne ljude. Koji su nas oduševili i nadahnuli velikom ljubavlju prema našoj CRNOJ GORI. Srdačan pozdrav svim članovima
    Društva i da se čim prije opet vidimo. DA JE VJEČNA I SLOBODNA NAŠA CRNA GORA💖🇲🇪💖 šeki AGOVIĆ Presjednik K. S. D. MONTENEGRO BIHORA u SLO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here