„Поморски саобраћај“: Гарантујемо запосленима најмање шест мјесеци мирног сна

Поморски саобраћај водиће привредни спор са ЈП Морском добро, а како поручују у саопштењу, бавиће се кривичноправном одговорношћу „доносиоца насилничких одлука  и неће заборавити ни евидентне  проблеме сигурности пловидбе на мору“.

-Тужне слике којима смо свједочили протеклих пар дана на трајектном прелазу у Бококоторском заливу  сведоче о неозбиљном и непланском дјеловању   Владе у техничком мандату. Те исте слике разголићују  мотив муњевите “акције” Владе и ЈПМД, који свакако није квалитетан и сигуран  сервис  грађана, саопштили су из „Поморског саобраћаја“ и наводе да је „трајект,  који је Морско добро ангажовало у циљу прогона  досадашњег оператера, у таквом стању да глисирање Блажа Рађеновића заливом, нажалост, може и трагично да се  заврши“.

-Свакодневне слике које биљеже  корисници   импровизованог трајектног превозника, потврда су површне и импровизоване игре Државе са озбиљном дјелатношћу која са собом носи велике оперативне ризике. Очито је, да је само за један дан брод “Василије” изазвао лавину панике у ЈПМД, која ће, засигурно, добити још већи интезитет кад се “Василију” придруже два брата по матери-два путујућа гроба из братске Хрватске, казали су надлежни у „Поморском саобраћају“.

Подсјећају да су 17. фебруара, пред крај радног времена, добили Одлуку ЈПМД о раскиду уговора и предлог да специфицирају понуду за продају запослених и трајеката. Рок за изјашњење уторак.

-Као да треба да понудимо пијачну робу коју  само треба изнијети на тезгу. Мало је рећи срамота. И поред рока који су сами одредили, не чекајући наш одговор, из ЈПМД су “избомбардовали” јавност позивајући запослене из наше компаније да „промијене клупске боје“ и да се пријаве за радно ангажовање, наводе из „Поморског саобраћаја“.

Тврде да њихова компанија располаже са довољно средстава, које су плански издвајали, па поручују запосленима да не морају да доносе брзоплете одлуке.

-И у најцрњем сценарију по компанију и њен бизнис, Поморски саобраћај гарантује запосленим најмање шест мјесеци мирног сна. Понуде преко портала и штампе нису гаранција озбиљности и одговорности.  Намјера преваре је више него јасна, казали су из „Поморског саобраћаја“ и поручили да ће покренути судски спор против доносиоца одлука али и тражити њихову кривичноправну одговорност. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here