Ковид чекаоница на педијатрији и савјетовалиште за дојиље новине у Дому здравља

Дом здравља Херцег Нови

У Дому здравља Херцег Нови од данас је у функцији изолована чекаоница на одјељењу педијатрије, а отворено је и дуго очекивано савјетовалиште за дојиље.

Како наводи вд директора, Алекса Ђекић, изолована чекаоница за ковид и остале инфективне пацијенте на педијатрији био је недостатак у Дому здравља.

Алекса Ђекић, вд директора Дома здравља

– Дешавало се да мајке са дјецом, за које се сумња да имају одређене вирусне тегобе, не могу улазе у просторије педијатрије, већ су чекале на преглед испред Дома здравља по лошем времену. Како би ти предупредили, одлучили смо да направимо ковид чекаоницу, односно изолацију, која неће служити само за ковид, већ и за друге инфективне тегобе најмлађих пацијената, како би им на тај начин побољшали здравствено заштиту – објашњава он.

Чекаоница је, како је казао, физички одвојена од остатка одјељења педијатрије и од данас је оперативна.

Ковид чекаоница у Дому здравља

На одјељењу гинекологије почело је са радом савјетовалиште за дојиље, за које су средства обезбјеђена из УНИЦЕФ-а, прича Ђекић.

– Савјетовалиште од данас почиње са радом, а у потпуности је опремљено. Ординираће доктори са гинекологије. Имаћемо ту и могућност презентација, које ће држати доктори са стране, како би подјелили знање са нашим докторима – казао је он.

Савјетовалиште за дојиље у Дому здравља

Вриједност инвестиције чекаонице је 6 хиљада еура, од чега је 3.000 еура донирао ризорт Портонови, док су Друштво да изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре и фирма Компресор донирали по један клима уређај. Вриједност инвестиције савјетовалишта је осам хиљада еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here