Нови протест радника Института Игало; ИО синдиката у сриједу о могућој радикализацији 

Пошто ниједан њихов захтјев није испуњен, запослени у Институту „Др Симо Милошевић“ наставили су протесте. Данас су поново на пола сата блокирали саобраћај на дијелу магистрале код Спортског центра Игало, као и у Улици Сава Илића.

Радници Института Игало четврти пут на улици траже заостале плате и очување ове установе, а након сједнице Извршног одбора у сриједу можда ће протест и радикализовати, казала је за РТХН предсједница Синдикалне организације Института “Др Симо Милошевић, др Марија Обрадовић.

др Марија Обрадовић, предсједница Синдикалне организације Института Игало

-Почели смо у сриједу прошле седмице, и наставићемо са протестима. Ми имамо састанак у сриједу, седам дана након што се ови протести буду организовали у континуитету. Тада ће чланови Извршног одбора Синдиката одлучити шта и како даље, односно да ли је потребно да се ови протести радикализују, због чињенице да се до данас ништа значајно није промијенило.

Запосленима још нису исплаћене зараде за децембар и јануар а, иако је Агенција за заштиту конкуренције дозволила Фонду за здравствено осигурање авансну уплату 1,2 милиона еура, она још није реализована.

-Постоје неки усмени наводи да ћемо добити авансну уплату од милион и двјесто хиљада еура, али то нам сад не мијења битно ствари. Ми смо ту авансну уплату тражили прије два мјесеца, чекали све ово вријеме да бисмо добили одобрење да на њу имамо право,подсјетила је др Обрадовић.

И данашњи протест је подржало више грађана и пацијената Института, а ново окупљање је сутра у исто вријеме; од 10:15 до 10:45.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here