За реконструкцију Шеталишта од хотела Плажа до Мељина 1,09 милиона еура

ЈП Морско добро расписало је јавни позив за избор извођача за реконструкцију и поплочавање шеталишта Пет Даница, на потезу од хотела Плажа до Мељина. Вриједност тендера је 1,09 милиона еура.

Планом коришћења средстава Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе за 2023. годину обезбјеђено је пола милиона еура, а сходно динамици извођења радова, остатак од укупног износа биће обезбјеђен истим Планом за 2024. годину.

Уз овај, Морско добро ће током ове године расписати и тендер за санацију јавне расвјете, за шта је опредјељено преко 220 хиљада еура.

Како је наведено у пројектној документацији, пројекат укључује грађевинске радове, водоводне и електротехничке инсталације и поплочавање, а урадила га је Агенција за изградњу и развој града.

Пројектним рјешењем предвиђено је поплочавање префабрикованим елементима. Набавка и уградња расвјете, нова ограда прилагођена амбијенту и хортикултурно уређење на свм постојећим зеленим површинама са уређењем малих видиковаца окренутим ка мору.

Тендер је отворен до 20. марта, када ће бити одржано отварање понуда.

Предсједник одбора директора ЈП Морско добро, Блажо Рађеновић очекује да ће до почетка љетње сезоне бити потписан уговор са извођачем.

Блажо Рађеновић, предсједник одбора директора ЈП Морско добро

– Радови у пуном јеку кренуће након туристичке сезоне, како би имали стварно једно савремено шеталиште и тај појас максимално уређен. Позамашна сума од 1,35 милиона еура довољно говори колико имамо фокус на Херцег Нови и колико нам је битна ова општина – наводи он.

Санација расвјете један је од приоритета на који је указала локална управа у Херцег Новом, прича Рађеновић.

– Радимо, комплетну расвјету, односно локалитете које су они изабрали. То ће бити обновљено до почетка љетње сезоне, ријеч је о инвестицији вриједној 200 хиљада еура за ту намјену. Трансфери према локалним комуналним предузећима износе преко 300 хиљада, за одржавање укупоно свих површина у зони морског добра, одвоз смећа, замјену расвјете и све што је везано за комунална предузећа – казао је Рађеновић.

Информисао је да ће Морско добро инвестирати реконструкцију плаже испод некадашњег Новосадског одмаралишта, као и израду пројекта лунго маре на Росама, пјешачке стазе у Зеленици, од жељезничког моста до плаже „Змијицe“.

У план инвестиција Морског добра, како је истакао Рађеновић, за ову и наредну годину ушли су сви приоритети које су кандидовали и локална управа и мјесне заједнице у Херцег Новом.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here