У маскираној и раздраганој дружини уживали и млађи и старији новски малишани

побједници млађе групе - Херцегновске тврђаве и ђардини / ЈПУ Наша радост

Са одушевљењем, искреним осмјесима и радошћу које могу да носе само дјечија срца, новски малишани су данас поподне загосподарили подијумом Института „Др Симо Милошевић“ на дјечијем маскенбалу 54. Празника мимозе. Подијељени у двије групе, за млађе и старије другаре, ушли су у своје омиљене ликове из цртаћа, али и у веома добро осмишљене маске за које је требало доста труда и рада родитеља као и васпитачица. Било је око 600 маски, а под сваким бројем још много већи број малишана који су се забављали уз музику и групне игрице.

Побједници у категорији групних маски за узраст до 6 година су малишани из ЈПУ Наша радост – вртић на Топлој који су наступили са својим васпитачицама, а назив маске је Херцегновске тврђаве и ђардини, уз натписе и поруке „Не дамо Институт“, „Не дамо болницу Мељине“ јер је све то важан дио града и будућности свих суграђана, а посебно дјеце. Представили су симболе града, а знамо да су се марљиво спремали већ данима заједно са родитељима. Другу награду освојила је маска Хоботница и медузе, а трећу Пужићи.

У категорији појадиначних маски, прво мјесто је освојио Викинг, друго Кабина, а треће Планета, док су утјешне награде заслужиле маске Бака, Ружа, Ватрогасац, Неонатолог, Ит…

У жирију су били и оцјењивали око 350 малишана млађе групе, Данило Бабовић у име Херцег феста, Катарина Радошевић представница спонзора и Тања Тодоровић представница родитеља.

Након њих, дружили су се њихови старији другари, а за најбољу у категорији групних одабрана је маска Краљице мора – медузе. Друго мјесто освојила је маска Ћиро, треће ОШ Бомбашин Струјић.

У категорији појединачна маска, жири је за најбољу одабрао маску под називом Папагај, друга је била Мимоза, а трећа Цвијет. Утјешне награде припале су маскама Пипи дуга чарапа, Пчелица, Веш машина, Вјештица и Паун.

Старијим другарима приређено је велико изненађење јер им се данас на маскенбалу обратио омиљени дјечији писац и пјесник Љубивоје Ршумовић. Уз његове приче и пјесме су расле и расту генерације, а данас су дјелић тога осјетили и малишани током њиховог бала под маскама.

– Осјећам се као да сам из стварности дошао у бајку, и то не у једну, него у стотину бајки, казао је чика Љубивоје.

Додао је да има петоро унучади и како би волио да су и они сада са њим. Позвао је малишане да дођу у уторак у Дворану Парк гдје ће разговарати са дјевојчицама и дјечацима из Херцег Новог и Црне Горе. Подсјетио је да је музику за његову пјесму Дјеца су украс свијета компоновао Миња Субота, те да су Пријатељи деце Србије ту пјесму прогласили дјечијом химном. Указао им је на важност очувања околине и дружење младих људи са природом па изрецитовао Еколошку песму. Дјеца су му захвалила тако што су сви заједно отпјевали Дјеца су украс свијета.

Генерални спонзор Дјечјег маскенбала је Црногорска комерцијална банка, а спонзори су Институт „Др Симо Милошевић“, Градска кафана, пицерија Бока, пекара Шушић и Ски центар Вучје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here