На Скалинади 164 такмичара, најбољи Андреј Кордатов и Екатарина Савкина

Андреј Кордатов и Екатарина Савкина, побједници 9. Новске Скалинаде

Побједник 9. издања Новске скалинаде у мушкој конкуренцији је руски такмичар Андерј Кордатов, који је степениште од Шквера до тврђаве Шпањола прешао за 7 миута и 13 секунди. Најборжа у женској конкуренцији била је Рускиња Екатерина Савкина са временом 8:47.

Друго мјесто у конкуренцији мушкараца припало је домаћем  такмичару Предрагу Рацковићу са временом 7:42, док је треће мјесто заузео Дубровчанин Горан Пулиг 8:13.

Код жена друго мјесто заузела је Новљанка Јелена Томашевић са временом 9:34, а трећа је била Рускиња Екатерина Лаптева 10:02.

За најбоље организатори су припремили уникатне пехаре, ручно израђене од дрвета, који су дјело Новљанина Пера Чупића. Сваки учесник на завршетку дионице дуге 646 степеница добио је финишерску медаљу.

Скалинада је овога пута окупила 164 такмичара из Црне Горе, Србије, БиХ, Хрватске, Турске,  Русије и Украјине.

Промотер овогодишње манифестације је Новљанка глумица Драгана Дабовић.

За добар провод побринули су се се Горан Гамп трио, младог херцегновског музичара, који је прошле године снимио и први студијски албум под називом „Сад сам се пробудио“, и локални акустични састав Low Voltage. Посјетиоци су могли да уживају и у делицијама које су припремали угоститељи ма Шкверу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here