Новљани доминирали у Купу мимозе у спортском риболову

Након два дана такмичења, уручењем награда завршен је 24. Куп мимозе у спортском риболову који традиционално у Херцег Новом организује Савез за спортски риболов на мору Црне Горе, заједно са новским клубовима.

Најуспјешни такмичар ове спортске манифестације, која је окупила 57 учесника из 19 клубова Словеније, Хрватске и Црне Горе, је Здравко Дамјановић из клуба Рибар Баошићи. Најуспјешнији инострани такмичар је Анте Пајић из клуба Гоф из Роготнице у Хрватској, а најуспјешнији клуб КСР Игало.

У дициплини лов штапом из барке први је Лука Карабатић (Гоф Роготница), други је Здравко Дамјановић, трећи Васо Терзић („Бокешка Једра 1999“ Ђеновићи). У дициплинки лов туњом из барке прво мјесто заузео је Горан Дабовић (Ама Костањица), друго Здравку Дамјановићу, а треће Александру Водовару (Анкора Бијела). У еколошком риболову – улови рибу, измјери и врати у море –  најуспјешни је био Радован Поповић (Сипа Тиват).

За екипу КСР Игало прво мјесто освојили су Марко Радосављевић, Александар Милосављевић и Милош Дашић. Друго мјесто за Рибар Здравко Дамјановић, Марко Вујичић, Драган Васиљевић. Треће мјесто припало је екипи Сипе у саставу Радован Поповић, Томо Цвјетковић и Ишван Такач.

Награда за највећи уловјени примјерак рибе припала је Едену Сенадовићу из которске екипе Гран при.

На овој свечаности уручена су и признања најбољим спортским рибарима у прошлој години. Награде су припале најбољем  сениору Здравку Дамјановићу, сениорки Тијани Кекић (КСР Бојана Улцињ), јуниору Слободану Вучуровићу (КСР Игало), подводном риболовцу Божидару Радошевићу (Deep Blue Подгорица), сениорској екипи КСР Игало, којој су припале и награде за најбољу јуниорску екипу и најбољи клуб спортских риболоваца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here