Најава догађаја 54. Празника мимозе

У оквиру 54. Празника мимозе данас Берба мимозе, догађај који већ деценијама плијени пажњу хиљада гостију и представља један од најпосјећенијих програма. Програм ће почети дефилеом новских мажоретки, Градске музике, Мјесне музике Ђеновић и тромбоњера, од Портоновог у Кумбору, кроз Ђеновиће, до Дома културе у Баошићима. Традиционално, домаћице из Ђеновића и Баошића служиће посјетиоцима рибу и вино на више пунктова. Од 10 часова ће на платоу испред Дома културе у Баошићима наступити Ивана Негатив и Ђорђе Давид, а потом се програм наставља у Ђеновићима концертом групе Галија од 13 часова.

///////////////////

У Институту „Др Симо Милошевић“ биће одржан први од два маскенбала. Уз традиционалан уводни наступ новских мажоретки и Градске музике, на балу под маскама присутне ће забављати и локални бенд Егзодуси, Ади Шоше и Никола Роквић. За креативне маске улаз на оба маскенбала је бесплатан, а за најбоље је обезбијеђен наградни фонд вриједан 10.000 еура, са укупно 30 новчаних и робних награда. Почетак је у 21 сат.

////////////////////////
Вечерас у Парку мимозе посебан програм. Од 19 часова наступиће бубњари Балканска лавина, а од 20.30 часова чувени хрватски поп састав Нови фосили. Концерту ће претходити разноврстан програм већ од 15 часова: салса, зумба, плесачица са ватром, као и базар домаће хране и рукотворина који ће бити отворен у 10 часова. Радно вријеме Парка Мимозе је сваког дана од 10 до 00 часова. Клизалиште је отворено сваког дана до 05. марта, од 10 до 23 часа. Клизаљке свих бројева се могу изнајмити на самом клизалишту, а цијена је 2€ за пола сата клизања.

//////////////////////
На програму првог Мимозиног викенда је и Мала скалинада, трка за најмлађе новским скалама од Шквера до Трга Николе Ђурковића, чији старт је заказан за 12 часова.
////////////////////////////

Подсјећамо, у првој фази Института можете погледати изложбу цвијећа, која је окупила 40 излагача. Изложбу можете погледати од 9 до 19 сати. У хотелу Лазуре отворен је сајам вина.

/////////////////////

Вечерас проглашење побједника 24. Купа мимозе у спортском риболову.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here