Празник мимозе – најзначајнија манифестација на овом дијелу Медитерана

Пред препуним платоом испред некадашњег хотела Игало, уз наступ Градске музике и мажоретки, Мјесне музике Ђеновић, КСЦ-а Диано и Балканске лавине, као и уз концерт естрадне звијезде Марије Шерифовић, званично је почео 54. Празник мимозе.

Смјењивали су се на бини извођачи након марша мажоретки, које су са Трга Николе Ђурковића, Шеталиштем довеле поворку. За њима су плесну тачку извеле сјајне чланице КСЦ-а Диано, а онда бину препустиле Балканској лавини, бенду који је основано Дагољуб Ђуричић.

Феноменални перкусионисти оживјели су сјећање на фантастичне свирке легендарног бубњара, који је ритам секцију држао у бендовима попут YU grupe, Кербера и Леб и Сола, а публика је умјела да препозна енергију и наступ награди бурним аплаузом.

Кључеве града предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић симболично је предао капу фестивала, члану НВО Машкаре, Мићу Дамјановићу.

Катић је свим гостима пожелио добродошлицу у Херцег Нови и на 54. Празник мимозе, једну, како је рекао, од најзначајнијих манифестација на овом дијелу Медитерана у зимском периоду.

– Заиста ми је драго што вас видим у оволиком броју. Посебно бих желио да поздравим  бројне делегације и представнике дипломатског кора наших побратимских градова из региона, из читаве бивше Југославије. Заиста ми је задовољство што вечерас овдје имамо на окупу братство и јединство и нешто што нас је увијек све заједнички спајало – поручио је Катић.

Након церемоније предаје кључева почео је концерт регионалне музичке звијезде, Марије Шерифовић, која је наступ oтворила пјесмом „Паметна и луда“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here