Отворен салон вина – Слављење љепоте вина, мимозе и Херцег Новог

Фото: Вук Илић

Салон вина сјајно се уклапа и допуњује 54. Празник мимозе, као фешту која слави љепоту, поручено је на данашњем отварању четвртог издања манифестације посвећене винској култури.

У историјском здању хотела Лазуре, бројним посјетиоцима се данас и сјутра представљајуизлагачи из свих земаља бивше Југославије, као и из Италије, Француске, Шпаније и Португалије, са укупно 45 брендова, односно око 350 различитих етикета. Салон вина је отворио предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, који је изразио задовољство великим бројем излагача и посјетилаца, квалитетом организације и чињеницом да Салон носи предзнак међународног.

-Број излагача, који је ове године већи него у претходном периоду, говори о томе да је Салон нешто што има будућност и што ће се сигурно усталити у организацији Празника мимозе. Захвалио бих организаторима и свима који су допринијели да имамо величанствен догађај, велики број винара и власника винарија“, казао је Катић.

фото: Вук Илић

Почетна идеја Салона вина је промовисати винску културу и омогућити посјетиоцима нешто што немају прилику да пробају сваког дана, навео је извршни директор „Compania de Vinos Montenegro“, Жељко Уљаревић. Како је додао, Салон је данас препознат у региону, толико да би могли да испуне и неколико пута већи простор, али циљ организатора је да имају бирани портфолио излагача и понуду која је другачија.

-Посјетиоци могу да пробају различите године одређених вина, што је добра паралела да упореде систем старења и квалитет тог вина. Могу да се упознају са новим бербама које ће ове године бити расположиве на тржишту, као и нечим што неке винарије експеримантално раде, а што је још у протоколу изласка на тржиште, па имамо петнаестак брендова који су презентовани само овдје“, истакао је извршни директор Уљаревић.

Задовољство бројем гостију, одазивом учесника, партнера и пријатеља Салона није крио генерални менаџер хотела Лазуре, Бранко Путник, додавши да је при избору излагача квалитет на првом мјесту.

-Поклопило се лијепо вријеме, да смо на отварању Празника мимозе, да смо дио нечега што је фантастично, а што Општина организује и што је ове године веће него икада прије. Четврти, сада већ традиционални Салон вина заиста у свом том контексту љепоте Херцег Новог, ове обале, окупаности сунцем, мириса зимског цвијета, слави љепоту дивних производа, прије свега вина, а онда и свега осталог, у љепоти амбијента хотела Лазуре“, рекао је Путник.

Уживање у дегустацији употпунила је новска клапа Kастел Нуово звуцима Медитерана. Организатори четвртог Салона вина су „Compania de Vinos Montenegro“ и хотел Лазуре, у сарадњи са Општином Херцег Нови.

Посјетиоце 54. Празника мимозе очекује сјајан провод уз мирис мора и мимоза, наступи регионалних и свјетских музичких звијезда, као и више од 50 музичких, гастро, културних, дјечијих и спортских програма током 16 дана, од 17. фебруара до 04. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here