Радници Института блокирали магистралу, угоститељи неће радити на свечаностима Празника мимозе

Угоститељски радници  Института Игало одлучили су да не раде на планираним свечаностима у оквиру прославе Празника мимозе.

Разлог те одлуке, како су саопштили, је у чињеници да је ситуација у Институту неиздржива и да је игнорантски став који држава има према њима недопустив.

-Пацијенти који се налазе у Институту, као и сви гости, неће осјетити наше протесте јер ће се сви оброци, као и до сада, служити по устаљеном програму али нико од радника неће радити и бити искоришћен као најјефтинија радна снага за додатне манифестације, саопштили су угоститељски радници Института Игало.

Није ријеч о саботажи било кога, казао је за РТХН у име угоститељских радника Далибор Бошковић и додао да се надају да ће протестом утицати да се мало више обрати пажња на Институт и његове раднике.

– Овај чин није уперен ни против руководства ни против генералног директора Института, није ријеч о никаквој саботажи већ о једној врсти револта због комплетне ситуације у Институту.

Додаје да радници немају информацију да ли је менаџмент успио да нађе замјену за ове програме.

– Колико знамо, у процесу су тражења, неће бити лако, жао нам је али такав је став угоститеља и чврсто остајемо при томе, казао је Бошковић.

И данас су се сви запослени током паузе од 10 : 15 до 10 : 45 окупили испред Медитеранског здравственог центра а на пет минута блокирали су магистралу како би исказали незадовољство због пасивности Владе у рјешавању нагомиланих финансијских проблема у тој установи. Траже исплату заосталих зарада, уплату аванса, али и да их надлежни упознају са краткорочним и дугорочним плановима државе за спасавање Института али и преиспитивање сумњиве приватизације под условима који су важили прије четири године када је тендер расписан.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here