Банићевић: Очекујемо преко десет хиљада посјетилаца на концерту

Фото: пр Празника мимозе Дарија Банићевић

Припреме за почетак 54. Празника мимозе улазе у завршницу. У Игалу је у току постављање бине на којој ће сутра вече бити одржано свечано отварање и концерт Марије Шерифовић. Организатори очекују да ће овог пута бити више од 10 000 посјетилаца, колико су биљежили претходних година.

Програм почиње у 18 часова на Тргу Николе Ђурковића, церемонијом подизања заставе Празника мимозе на симбол града – Тору. Услиједиће поворка мажоретки, Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић, тромбоњера и бубњара окупљених у Лавини, од централног градског трга, преко Шквера и Шеталишта пет Даница, до платоа испред хотела „Игало”.

Постављање бине је у току и очекују да ће све бити спремно на вријеме, казала је пр Празника мимозе Дарија Банићевић.

– Монтажа је почела јуче и требало би да буде готова сутра у току дана. Званично отварање је планирано у 21:00 час када ће предсједник Општине Стеван Катић кључеве града предати капу карневала јер ће у наредним данима фештађуни владати градом.

Најављен је долазак већег броја гостију, посебно током првог викенда Празника мимозе, па и организатори очекују да ће на отварању бити више од 10 000 посјетилаца, каже Банићевић.

– Биће постављена два видео бима, један ће бити окренут ка згради Галеба и Омладинском парку, као и централни како би сви наши гости који нису у близини бине могли да прате дешавања. На сваком концерту до сада било је преко 10 000 људи, ми сада очекујемо више, казала је Банићевић.

Подсјећамо, програм сутра почиње у 18 сати на Тргу Николе Ђурковић, а свечано отварање биће уприличено у Игалу код Омладинског парка у 21 сат.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here