Проблем подстанарског живота на Одбору за здравство, рад и социјално старање

Неријешено стамбено питање подстанара огромни је проблем, неприхватљив за озбиљну државу, закључак је састанка представника Удружења подстанара Црне Горе са предсједником Одбора за здравство, рад и социјално старање Срђаном Павићевићем.

Како је саопштено из Удружења подстанара, током разговора наглашено је да је неприхватљиво да су држава и институције једини кривци, јер су неодговорна социјална политика и неспровођење закона довели у ситуацију да десетине хиљада подстанарских породица немају шансу рјешавања стамбених питања.

Они су, како је наведено у саопштењу, маргинализовани и без икакве правне заштите државе у којој живе.

Предсједник Одбора за здравство, рад и социјално старање Срђан Павићевић истакао је да је вријеме подстанарства стереотип, да се знало се да ће се кад тад доћи до стана, али да данас по том питању влада безнађе.

Удружење подстанара добило је јасну и недвосмислену подршку Одбора, који ће на наредном засијeдању, кроз четири недеље, у дневни ред уврстити и подстанараство. Чиме ће први пут у  Црној Гори овај проблем добити институцијално дјеловање и расправу у правцу јаснијег сагледавања законских рјешења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here