Дух Празника мимозе стигао и до Словеније 

Мажоретке и Градска музика Херцег Нови јуче су у Љубљани представили 54. Празник мимозе, али и Херцег Нови и Црну Гору. Наступили су на отварању сајма Алпе-Адриа, на позив и у сарадњи са Министарством туризма и Националном туристичком организацијом.

Одлазак у Словенију искористили су да и у побратимском Новом месту промовишу Празник мимозе кроз кратки програм изненађења за грађане тог града и дијељење гранчица жутог цвијета.

Како је за РТХН казала капелница, Валентина Кулиновић, у Новом Месту одржан је дефиле изненађења, на главном градском тргу испред Вијећнице, јер је градоначелнику Грегору Мацедониу био рођендан, па су му чланови Градске музике и мажоретки свечано уручили букет мимозе.

– На тргу се окупио велики број малишана из основних школа из Новог Места, као и пролазници који су се у том тренутку ту затекли. Наравно, дијелили смо мимозу и промотивни материјал Празника – прича она.

Након Новог Места промоција Празника настављена је у Љубљани, гдје је уприличен централни програм на Прешерновом тргу, а затим и дефиле улицама главног града Словеније.

– То финансира Министарство туризма и економског развоја и Национална туристичка организација. Наступили смо на свечаном отварању сајма Алпе Адриа и продефиловали кроз све хале – казала је Кулиновић.

Караваном у Словенији завршена је промоција 54. Празника мимозе, чије свечано отварање је заказано за сутра, дефилеом од Трга Николе Ђурковића, преко Шквера, Шеталиштем до Игала, гдје ће бити уприличен концерт Марије Шерифовић.

Фото: Градска музика и мажоретке

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here