Чартер летови из Израела ка Црној Гори

Национална туристичка организација Црне Горе представља туристичку понуду на 29. Међународном сајму у Тел Авиву. Ријеч је о најзначајнијем сајму у Израелу, који је фокусиран на успостављање нових и учвршћивање постојећих пословних контаката у сектору туризма. Oкупља око 1.700 излагача из 52 земље, са око 26.000 посјетилаца. На овом сајму понуду представља и херцегновска туристичка организација.

Авио повезаност између ове двије дестинације доприноси да међу Израелцима влада велико интересовање за Црну Гору. Према ријечима почасног конзула Црне Горе у Израелу Нимрода Ринота, претходне године имали смо готово рекордан број туриста са овог тржишта.

-Ове године очекујемо да још већи број туриста из Израела посјети ову малу, али туристички врло разноврсну земљу, са предивном природом и гостољубивим људима. Вјерујемо да ћемо ове године имати од 9 до 10 летова на недјељном нивоу, из Подгорице и Тивта. Ове године чак три авио компаније имају чартер летове на релацији Израел – Црна Гора што ће допринијети још бољој посјећености“, поручио је Ринот.

Извршни директор авио компаније Sun D’Op – Гал Герсон, нагласио је значај успостављања авио линије између Израела и Црне Горе.

-Два пута недјељно ћемо имати летове ка овој предивној држави – Црној Гори. Резервације су већ на одличном нивоу, а Израелци су узбуђени због ове линије. Одлично сарађујемо са Националном туристичком организацијом Црне Горе у циљу генерисања већег туристичког промета са овог тржишта“, казао је Герсон.

Из националне авио компаније Eр Монтенегро, која је стратешки партнер НТО ЦГ, поручују да су у овој години планирани чартер летови од априла до октобра, те да је већ исказано велико интересовање.

-Израел је веома занимљиво тржиште за Црну Гору, а примјетан је и растући број туриста из Израела који посјећују нашу земљу. Већ првог дана сајма смо уочили велико интересовање за летове ка Црној Гори и ту видимо велики потенцијал за нашу компанију. Ове године су планирани чартер летови у периоду од априла до октобра – 3 до 5 пута недељно, а надамо се да ћемо у скоријем периоду моћи да објавимо и редовне летове из Тел Авива за Подгорицу, истакао је директор продаје и подршке купцима, Дејан Пижурица.

Савјетница директорице НТО ЦГ Душанка Павићевић, истакла је да Црна Гора представља веома атрактивну туристичку дестинацију за туристе из Израела, како због директних летова, тако и због разноврсне туристичке понуде.

Током првог дана сајма, уприличена је презентација црногорске туристичке понуде која је окупила око 70 представника туроператора, туристичких агенција, медија, али и посјетилаца сајма. Том приликом додијељене су награде у виду боравка у хотелима високе категорије и излета, које су обезбиједили стратешки партнери НТО ЦГ – ХГ Будванска Ривијера и туристичка агенција Голд травел,
као и локалне туристичке организције Подгорице и Херцег Новог, ХГ Монтенегро Старс, Регент Порто Монтенегро и хотел СОА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here