Заједничко предузеће општина Херцег Нови и Тиват и Морског добра за управљање трајектном линијом

Трајектна линија Каменари – Лепетане, без обзира ко буде управљао њом, само је привремено рјешење до коначног премоштавања Бококоторског залива, казао је за РТХН предсједник Општине Стеван Катић након састанка одржаног у Јавном предузећу Морско добро на којем се разговарало о модалитетима преузимање једине трајектне линије на нашој обали. Како је рекао, на састанку је било ријечи о формирању предузећа у којем би проценат власништва имале општине Херцег Нови и Тиват и Јавно предузеће за управљање морским добром.  Сједиште фирме било би у Каменарима.

Сматра да ће Херцег Нови имати бенефите већ након што контролу над трајектном линијом успостави ЈП Морско добро.

– Интенција је да се након тога формира једна заједничка компанија коју би чиниле општине Херцег Нови и Тиват и ЈП Морско  добро. Ја сам истакао да би то било привремено рјешење јер је наш став да се настави процедура да се мостом или тунелом премости залив или на том дијелу обале или на дијелу Кумбор – Луштица. То је приоритет ОХН и грађана јер без обзира ко управља трајектном линијом сви знамо колико се ту губи времена и колика је то баријера за функционисање наше општине.

Катић поздравља одлуку Владе, која је одлучније него претходне, ушла у процес раскидања уговора са Поморским саобраћајем.

– Разговарали смо и о повољнијим картама за грађане два града, са садашњим концесионаром није било никаквих разговора и  договора. Сада у овом новом аранжману правиће се заједничка сарадња, која ће сигурно донијети бенефите грађанима Херцег Новог и Тивта али и за општину која би требало сигурно да има веће приходе него до сада, закључио је Катић.

3 COMMENTS

  1. Neka razmisle o mostu ili tunelu jer voznja trajektom je jedna of najvecih i najlepsih atrakcija za turiste kad dolaze u Herceg Novi.Uostalom tako bi bio sacuvan i prostor i pogled na Boku i Bokokotorski zaliv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here