Роговић: Јачање односа између Србије и Црне Горе грађанска и државна мисија

Јачање сарадње два братска народа Србије и Црне Горе, биће и даље циљ и задатак конзулата у Херцег Новом, казао је поводом Дана државности Србије конзул Мићо Роговић.

Стално јачање веза између народа је, по његовим ријечима, грађанска и државна мисија.

– Част ми је и обавеза да као конзул Републике Србије у Херцег Новом, као и у Црној Гори јачамо братске, повремено боље и лошије односе, али да их стално јачамо и радимо на развијању сјећања на заједничку прошлост, историју, суживот. Треба да ширимо љубав, вјеру и наду у будућност младих генерација без ограничавања. Надам се да ћемо у томе, уз помоћ и државних руководстава Србије и Црне Горе и грађана са простора обје државе, успјети и пред нама је и грађанска и државна мисија, казао је конзул Роговић.

РТХН – конзул Републике Србије у Херцег Новом Мићо Роговић

Дан државности Републике Србије је и црквени празник православног народа Сретење, а уједно и збир веома значајних културно историјских и политичких празника ове државе. Представља сјећање на оба српска устанка током ослобађања од турског ропства, али и доношење првог српског Устава књажевине Србије, подсјетио је конзул Роговић.

– Овај празник се све до формирања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца славио као државни празник. Република Србија од 2002. године у сјећање на велике жртве и допринос слободи српског и свих православних народа на овим просторима, слави Сретење као Дан државности, истакао је конзул.

И овом приликом позвао је људе добре воље да дођу у Херцег Нови на Празник мимозе и додао да се нада да ће то бити почетак још једне успјешне туристичке сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here