Слике Тамаре Вучинић у Спа галерији

Изложба слика сарајевске умјетнице Тамаре Вучинић биће отворена у Спа галерији Института, сутра (четвртак, 16. фебруар) у 19 сати.

Тамара Вучинић је рођена у Сарајеву 1971. године. У истом граду је одрасла, ту данас живи и ствара.

Њена љубав за овај дио свијета је освједочена и у претходним анонимним али сталним доласцима у Херцег Нови, на Празник мимозе, због чега јој је овогодишње гостовање посебно драго, као и прилика да се поново споји са једном од својих изузетних инспирација – морем.

Тамара Вучинић, сликарка

Ова сликарка са изложбом долази у посебном избору од 19 слика, чији ће боравак на црногорском мору коинцидирати са изложбом која се већ дуже вријеме налази у Белгији. Поред веома важног и вриједног сликарског рада, ауторка је посебно окупирана и поносна на завршну фазу осликавња хаљине која ће бити посебан дио Недјеље моде у Лос Анђелесу у марту ове године. 

– Радује ме повратак моје умјетности на амерички континент, након што је један од мојих првих радова побиједио на свјетској изложби и од 1983. се налази у сједишту УН-а у Њујорку. Могућност да присуствујем истовремно са мојим радовима на цијелој планети од Лос Анђелеса, Лијежа до Игала ме чини невјероватно сретном и привилегованом умјетницом, која тиме испуњава мисију своје умјетности и свог постојања. Радујем се новом сусрету с морем, дивним људима, Новљанима, гостима и од срца вас све позивам на отварање изложбе – поручила је грађанима Херцег Новог Тамара Вучинић.

Ријеч је о 11. самосталној изложби, коју ће отворити академски сликар Ђуро Лубарда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here