Зима 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано. Ујутру на сјеверу мјестимично ниска облачност или магла. Вјетар још током јутра или пријеподнева понегдје појачан сјевероисточни, до краја дана слаб и промјењив. Највиша дневна температура ваздуха од 5 до 17 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи до 18:00 сати ће без напајања електричном енергијом остати насеље Јачеглав на Подима, а до 15:00 сати: Шишовићи, Пресјека, Kућанско поље, Марићи, Накићеновићи, Ногуловићи и Опачица у Зеленици.

АУТО МОТО САВЕЗ
У нижим предјелима саобраћа се по сувим коловозима. У сјеверним и централним предјелима мјестимично има и поледице, као и ситнијих одрона. Савјетује се опрезна вожња прилагођена временским и условима на путу. До 30. априла на магистралном путу М-11 Лепетане – Тиват – Kртолска раскрсница у мјесту Доња Ластва промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења радова. Тунел Врмац је затворен за саобраћај до 20. фебруара због радова на санацији канализационог колектора, а може се користити алтернативни путни правац Kотор-Тројица-Радановићи. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 27 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а шест особа лакше повреде.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА
Због изградње канализационе мреже измјењен је режим саобраћаја на локалном приобалном путу у насељу Зеленика, у улици Жупа Драчевица. До 14. марта забрањен је саобраћај за сва возила на потезу од зграде “Старо кино” до раскрснице код зграде Дома пензионера.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 15 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 15:15 и у 19:00 сати. Два лета су за Истанбул, а по један за Берлин, Љубљану, Беч, Барселону, Милано, Атину и Лондон. Из Тивта су данас планирана четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:50 и у 15:05, а „Аir Montenegro“ у 16:00 сати. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 10:55.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а цијене карата су непромијењене. Локални возови саобраћају редовно, а дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос је први стигао „Банбус“ из Београда, а за њим ће „Божур“ и „Ленс“ из Суботице, „Јадран експрес“ из Београда, па „Blue line“ из Новог Сада. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here