Бесплатна обука за будуће предузетнике у Херцег Новом

Европска унија и УНДП, у сарадњи са општином Херцег Нови организују наредне седмице обуку за младе предузетнице и предузетнике. Бесплатни, дводневни тренинг, први у низу у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2, биће организован у новском Омладинском центру 21. и 21. фебруара.

Обука ће пружити младима, који су заинтересовани за самозапошљавање, информације како да на најлакши начин покрену бизнис, нађу финансијску подршку, изборе се с бирократијом и позиционирају се на тржишту.

Обука је бесплатна, а реализује се у оквиру “Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану”, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у сарадњи са петнаест локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима је и Општина Херцег Нови. 

Тренинг ће водити директорица Бизнис Стартап центра и сертификовани тренер Ивана Томашевић, а учесницима ће вриједне савјете о покретању бизниса, поготово у домену туризма, дати и маркетинг менаџерка Јелена Ђурковић.

Након интензивне обуке, заинтересовани млади Новљани и Новљанке добиће и менторску подршку.

Рок за пријаве је 17. фебруар, а могу се пријавити сви заинтересовани (од 15 до 30 година), тако што ће на reloadgrants.me@undp.org послати свој контакт и кратко објаснити зашто их занима предузетништво. Предност имају млади који досад нису похађали програме неформалног образовања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here