Дио запослених ЈПУ Наша радост најављује нови протест за четвртак

Фото: архива РТХН

Како још увијек нису добили званично обраћање из Министарства просвјете, а незадовољни даљим развојем ситуације, дио запослених у ЈПУ Наша радост најављују нови протест за четвртак, 16. фебруар у 17:00 сати испред Васпитне јединице у Игалу. На протесту ће, како саопштавају, јавности показати документацију коју су до сада слали Министарству просвјете у циљу рјешавања бројних неправилности и проблема унутар ове предшколске установе.

У саопштењу које су упутили медијима, дио запослених истиче да се од претходног протеста ситуација компликује јер је четворо представника дијела колектива који је у протесту, било онемогућено да у том броју присуствује састанку УО.

Наводе и да су биле онемогућене да уђу у кацеларију правнице и питају за своја права, али су успјеле да посвједоче како је протекао инцидент у кухињи.

У саопштењу истичу и да су из изјаве директорице за локалне медије сазнали да је УО гласао за њу и подржао је. Потом је истог дана одржан и састанак Савјета родитеља на којем су требали бити и представници запослених који протестују али то, како кажу, није било могуће јер нису били позвани.

– Представници родитеља су питали како је могуће да је предсједница Савјета гласала у њихово име, а да их није ни информисала ни питала унапријед. Родитељи ВЈ Игало подржавају васпитаче и запослене који протестују а њихова подршка им је врло важна јер из директорицине изјаве за јавност, можемо закључити да јој је Министарство рекло да се неће мијешати у ствари унутар Установе и да се она сама постара да тај проблем ријеши. Значи Министарство просвјете се оглушило на апеле просвјетних радника. Мислимо да је свеколикој јавности из свега овога сасвим јасно да ли и како Министарство стварно ради свој посао. Запослене подржавају бројни родитељи и колеге широм државе, стоји у саопштењу дијела запослених ЈПУ „Наша радост“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here