Продужетак онемогућио максималан учинак кошаркашица

Foto: sportklub.rs

Женска кошаркашка репрезентација Црне Горе поражена је од Данске након продужетка 84:81, у мечу Ф групе квалификација за шампионат Европе.

Репрезентативке Црне Горе су раније у утакмици са Аустријом 65:48 обезбиједиле седми узастопни пласман на шампионат Европе, а против Данске су уписале први пораз, након три стартна тријумфа. И поред пораза потврђен је квалитет репрезентације у којој играју четири Новљанке, Јелена Вучетић, Јована Пашић, Драгана Живковић и Бојана Ковачевић.

Након три везане украдене лопте Јелене Вучетић и поена Лековић (осам у првих шест минута) репрезентација ЦГ водила је 8:7. Данска је затим стекла минималну предност на крају прве четвртине 20:19. Играчице Црне Горе тешко су заустављале главне адуте Данкиња, тако да су до 13. минута све поене за гошће постигле Јесперсен и Силунд (по 11). Ипак, константна промјена резултата на полувремену је била у корист Црне Горе захваљујући Софији Живаљевић, која је уз фаул погодила 35:33.

Јелена Вучетић и саиграчице држале су предност (41:36, 46:41), али су Данкиње са три везане тројке стигле на 55:54 пред поседњих десет минута и јасно показале да не желе да се предају. Данкиње су серијом (11:3) и тројком Мортенсен у 32. минуту повеле 59:55, али и домаће играчице су након двије тројке Живаљевић на четири и по минута прије краја успјеле да преокрену – 66:64, да би затим и Радоњић погодила тројку  (69:63). Ипак, Данска се тројкама вратила, а у посљедњих двадесетак секунди гошће су промашиле два шута и отишло се у продужетак који је изгубљен, али поражене су заслужиле аплауз за испуњени циљ.

Европско првенство се ове године игра у Словенији и Израелу, Србија ће бранити златну медаљу освојену пре двије године, када је дрес ове репрезентације носила Новљанка Ана Дабовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here