У Дому здравља ускоро специјалисти ортопедије и гинекологије   

Грађанима Херцег Новог и даље ће у Дому здравља бити доступна услуга специјалисте ортопеда али ће умјесто др Сава Марића убудуће бити ангажован љекар из рисанске болнице др Оливер Адровић.

Како је за РТХН казао в.д. директора ЈЗУ Дом здравља Херцег Нови Алекса Ђекић, процес рада одвија се несметано у циљу унапређења здравствених услуга грађанима Херцег Новог. У Дому здравља ће бити ангажован специјалиста ортопедије из рисанске болнице и неће доћи до престанка пружања услуга овог здравственог сегмента.

– Све одлуке доносимо на колегијуму, тако да и та одлука није била плод самовоље или било чега другог. Процјена менаџмента Дома здравља је  да би за грађане Херцег Новог било много боље да ортопед, који ординира у Дому здравља буде ортопед из Специјалне болнице за ортопедију, неурохирургију и неурологију  „Васо Ћуковић“ у Рисну.  На тај начин ми долазимо до боље услуге, јер ће се грађани Херцег Новог, моћи код истог ортопеда припремати за операционе захвате, навео је Ђекић.

Убудуће ће додатно, као спољни консултант у Дому здравља Херцег Нови, радити ортопед, који је стално запослен у Болници Рисан:

 – Ту постоји законска клаузула, да уколико је одређени медицински радник, доктор или сестра, у сталном радном односу код друге здравствене установе, мора посједовати сагласност за рад, потписану од његових претпостављених, директора или неког другог ко је надлежан за те послове. Ни један доктор не може да обавља додатни рад без сагласности, што је законска одредба, којом се подлијеже тежој дисциплинској одговорности. Из тог разлога по доласку на чело Дома здравља, одређене уговоре смо прегледали, сортирали и обавили увид у оно што недостаје, објашњава Ђекић.

 – Сагласност за обављање додатног рада у Дому здравља, била је неопходна и за ортопеда. Нисмо добили сагласност на коју чекамо пуних мјесец дана, тако да је то и један од разлога, што смо се одлучили да, уз сво уважавање др Марића, ангажујемо др Адровића из рисанске болнице, једног од врсних ортопеда, казао је Ђекић.

Он напомиње да нови менаџмент ради у пуном капацитету. Очекују да ће ускоро ангажовати и доктора медицине, специјалисту гинекологије.      

У току је уређење чекаонице на одјељењу педијатрије, која ће омогућити бољу изолацију, а дјеца ће док чекају на преглед, моћи да се забаве у  мини играоници.

Очекују да ће до 20. фебруара бити завршено уређење тог дијела Дома здравља.

Такође, планирају да обаве инфраструктурне радове у чекаоници за одрасле пацијенте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here