Бесплатно паркирање за 200 пензионера и родитеља

Акција поклон ваучера Паркинг сервиса изазвала је велико интересовање грађана па је свих 200 ваучера подијељено, казао је директор Миладин Бато Видаковић у Новском јутру РТХН. Најавио је да и даље планирају сличне акције, али и да треба очекивати зонирање нових улица како би се увео ред у систем паркирања.

У току је сређивање документације, а корисници ће ускоро добити позиве да преузму карте, казао је Видаковић.

– Одзив је феноменалан и драго нам је да смо успјели у намјери да обрадујемо и изађемо у сусрет грађанима. Морам признати да су пензионери били ажурнији, али је одличан одзив и родитеља. Поред ваучера, родитељи добијају и наљепницу „беба у ауту“ коју је осмислио наш креативни тим и брошуру како дијете треба бити смјештено у аутомобилу током вожње. То је наш мали допринос безбиједности. Подијељено је 200 ваучера, 100 за родитеље дјеце млађе од годину и исто толико за пензионере, а сваки садржи по 100 сати бесплатног паркирања. Процес приводимо крају и ускоро ће корисници добити позив да преузму карте. Могу да кажем да смо успјешно заокружили причу и захваљујем менаџменту који је све осмислио од идеје, промоције до реализације, истакао је Видаковић.

Најавио је да ће и у наредном периоду бити сличних акција како би били доступнији суграђанима и како би ово предузеће развијали у социо друштвеном смислу.

Зонирање улица

У наредних неколико дана, Улица 29. децембра биће зонирана, а паркинг мјеста ће највјероватније припадати жутој зони, најавио је Видаковић.

– Пар улица треба увести у систем и то је нашим планом предвиђено, а прва од њих ће бити Улица 29. децембра у којој ће бити 25 паркинг мјеста. Ова улица је сада асфалтирана, сређена су удубљења, не вире шахтови. Суграђани већ долазе и питају када ће бити исцртана паркинг мјеста, урадићемо то у наредних неколико дана. Вјероватно ће то бити у жутој зони како би они то могли повољније издавати гостима током сезоне. Било је веома потребно увести ред у овој улици гдје је била стално гужва и не омета само пролаз путничким возилима већ и ако затреба ватрогасној или хитној служби и слично, навео је он.

Он је појаснио и да је измијењена процедура за издавање карата за паркинг мјеста која користе особе са инвалидитетом.

– Некада смо били овлашћени да издајемо картице за ОСИ, али након што је Влада објавила нове прописе који одговарају међународним стандардима, сва процедура се пребацила на Секретаријат за стамбено комуналне дјелатности. Суграђани се морају њима обратити након чега ми добијамо папирологију и завршавамо процес до краја.

Додаје да особе са инвалидитетом могу паркирати на које год мјесто желе, а не само на она која су означена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here