Прослављен Дан ОШ Илија Кишић – „Дијете је човјек важан“

Ученици и наставници данас су приредили свечани програм поводом Дана ОШ „Илија Кишић“. За своје школске другаре, али и чланове породице Кишић, представнике Општине Херцег Нови, ОБНОР-а, некадашње наставнике и раднике, представнике других васпитно образовних установа, они су припремили једночасовни програм који су испунили пјесмом, игром и рецитацијама.

Пјесмом су славље употпунили чланови Дјечијег хора Цвркутићи, а у улози водитеља били су ученици Тијана Вуковић и Милош Богдановић. И овог пута, дјеца су имала снажну поруку одраслом свијету да су „војска сунца“, да се окану ратова и свађа и да због њих мора да се „планета окреће мирно“.

Прво школско звоно се у зеленичкој школи огласило 1964. године и до данас школа има традицију доброг постојања, баштини праве вриједности и доноси добре резултате, казала је директорица Снежана Мирковић.

– Школа данас има 425 ученика који су распоређени у 23 одјељења и стручно је заступљена. Свакодневно се трудимо да унапријеђујемо услове, да стварамо поуздану и сигурну средину за ученике. Да стварамо средину једнаких права за сваког ученика. Мотивишемо за унапријеђење ученичких компетенција, његујемо тимски рад, подстичемо такмичарски дух. Још од 1977. године у школи је отворено интегрисано одјељење и од тада успјешно спроводимо инклузивни процес. Градимо добре односе са широм и ужом заједницом, његујемо партнерски однос са родитељима у интересу наших ученика, успјешно реализујемо васпитно образовни рад, едукујемо се и пратимо савремене токове у образовању. Трудимо се да рјешавамо проблеме кроз разне радионице и сарадњу које организујемо у школи. Све услове прилагођавамо ученичким потребама, јер како рече пјесник Драган Радуловић „дјете је човјек важан“, казала је директорица Мирковић.

в.д. директорица Снежана Мирковић

У овој школској години реализовано је више планираних активности, подсјетила је директорица Мирковић, а једна од најновијих је почетак рада продуженог боравка који је на услузи дјеци и родитељима од 12 до 16 сати.

Поводом Дана школе из штампе је изашао 25. број школаског листа „Звоно“, а тема је била „Школа по мјери дјетета“, казала је уредница професорица ЦСБХ језика Рајана Врбњак.

– Писали смо о наградама, признањима на које смо посебно поносни, али странице су посвећене и природним и друштвеним наукама, занимљивостима са часова одјељенске заједнице. Поносни смо на бројне награде са литерарних и ликовних конкурса, шаха, спорта, казала је професорица Врбњак.

Поносни су и на награду коју су добили за школски лист 2021. године и то их додатно мотивише, додаје професорица Врбњак.

– Наш лист је проглашен за најбољи у својој категорији, па је и то био додатни мотив да радимо одговорно и савјесно како бисмо одржали тај континуитет. Лист су припремили млади новинари који су били радознали и радо испуњавали све своје обавезе и колеге наставници који су дали допринос да се реализује овај број Звона, казала је Врбњак.

награђени на ликовном и литерарном конкурсу ОШ Илија Кишић

У сусрет Дану школе, заједно са представницима ОБНОР-а 1941-1945, организован је литерарни и ликовни конкурс „Моја школа носи име Илије Кишића“. Побједник литерарног конкурса је ученик Милош Богдановић, а ликовног на исту тему Анита Саити и Лука Костић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here