Живановић добила подршку већине чланова УО ЈПУ „Наша радост“

Чланови Управног одбора ЈПУ Наша радост су на јутрошњем састанку чули захтјеве представника дијела колектива ЈПУ Наша радост који су јуче протестовали, након чега су већином гласова пружили подршку актуелној директорици Тамари Живановић. Из Министарства просвјете је поручено да поменуте спорне проблеме требају рјешавати унутар установе уз обраћање Управном одбору и представнику запослених за случајеве мобинга.

Директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић је у данашњем обраћању новинараима истакла да је основни проблем настао прије седам дана (3.2.2023.) када су раднице у кухињи вртића у Игалу самосталним премјештањем елемената прекинуле систем безбиједности на раду који је постављен током недавне санације.

– Заштита на раду је била обезбијеђена, а раднице су премјештањем кухињских елемената без да су икога обавијестиле, прекинуле заштиту и на тај начин је Наташа Мисита и себе и своју колегиницу довела у опасност. О томе се ради. Била је конфликтна ситуација, али смо изашле из тог објекта скроз нормално, чак уз смијех због шале помоћнице директора. По доласку у објекат на Савини сазнала сам да је радницама позлило и да су завршиле у Хитној. Звала сам да провјерим њихово стање, након тога и пошла у Хитну. Вјерујте, никоме није једноставно када запосленом не буде добро, казала је Живановић.

директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић

Додала је да је према процедури покренут дисциплински поступак, али не и оно што је према правилнику да остану без посла јер је ријеч о породичним људима и веома добрим радницима.

О свему је упознато Министарство просвјете које је, како је раније познато, обавило разговоре са једном и другом страном, а потом и саопштено да је ријеч о проблемима који се морају ријешити унутар куће.

Дио запослених се јуче током протеста жалио на мобинг директорице Живановић.

– Постоји процедура за покретање поступка за мобинг и немам ништа против тога, сви су упознати ко је медијатор за мобинг и како могу остварити своја права. Изаћи у јавност и причати о мобингу је једна ствар, а покренути процедуру је сасвим нешто друго. Ван памети ми је да коментаришем такве наводе, јер су то појединачни наводи, са друге стране имамо колегинице које причају потпуно друге ствари.

Додаје да је потпуно свјесна да се свака промјена тешко прихвата, посебно ако је ријеч о потпуно другачијој рутини коју су увели у овој предшколској установи.

– Ручак смо помјерили за мало касније, одлазак дјеце из вртића, одлазак на одмор. Групе су веома бројне  и не може само једна васпитачица да остане са групом јер не може адекватно да води рачуна о сваком од њих. Промјене су крупне, безбједност дјеце је на првом мјесту и квалитет рада са њима. Васпитачи имају 26 сати седмично активног рада са дјецом, а све остало до пуног радног времена од 40 сати оне осмишљавају и припремају све што је потребно за креативан рад са дјецом, уређују собе, холове, казала је Живановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here