Црна Гора  лако са Аустријом, слиједи Данска 

Фото: КСЦГ

Женска кошаркашка репрезентација Црне Горе није имала проблема  у претпоследњем  колу квалификација за Европско првенство које ће се у јуну одржати у Словенији  и Израелу. Оне су искористиле прву од двије меч лопте побједивши  вечерас у Подгорици репрезентацију Аустрије  65:48 (12:10,. 18:11 19:15 16:12) а затим  мисли усмјериле ка дуелу са селекцијом Данске  који се игра у недељу 12. фебруара  Изабранице  Јелене Шкеровић обезбиједиле  су кључну побједу у квалификацијама без већих проблема.

Превагу у  корист  репрезентације Црне Горе, донијеле су Јелена Дубљевић са 16 поена и девет скокова, Драгана Живковић са 15 поена и 11 скокова, Софија Живаљевић са 14 и Јелена Вучетић са 10 поена. Код Аустрије, Ана Робертин и Сара Сегерер су постигле по 14 поена.

Посао   репрезентацији Црне Горе је олакшала чињеница да је ФИБА суспендовала селекцију Русије која је била фаворит број један у групи, али то свакако не умањује успјех  репрезентације Црне Горе у којој играју и четири Новљанке (Јелена Вучетић, Јована Пашић, Бојана Ковачевић и Драгана Живковић).

Пласман на шампионат Европе ће изборити побједници десет група и четири најбоље пласиране селекције са позиције два.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here