Новски трио најављује тријумф за Евробаскет

Фото: КСЦГ

Кошаркашице репрезентације Црне Горе данас у Подгорици играју прву од преостале двије утакмице  квалификација за Европско првенство. Дјевојке Јелене Шкеровић вечерашњом побједом против репрезентације Аустрије чекирале би визу за Словенију и Израел.

Новљанке Јелена Вучетић, Драгана Живковић, Бојана Ковачевић и Јована Пашић, које су на списку за одлучујући меч вечерас са Аустријом и у недељу са селекцијом Данске вечерас би побједом испуниле би циљ.

– Сигурно неће бити лако. Репрезентација Аустрије је незгодан противник и не смијемо да је подцијенимо. Ово је за нас јако битна утакмица иако нам припада улога фаворита очекује нас велика борба. Одлучне смо у намјери да се боримо до последњег атома снаге. Атмосфера у репрезентацији је заиста на изузетно високом нивоу.  Поштујемо  селекције Аустрије  и Данске и вјерујем  да ћемо уз помоћ публике  да испунимо циљ, нагласила је пред утакмицу за наш портал Јелена Вучетић.

Како је казала, те двије утакмице су од великог значаја.

– Јована Пашић је тренутно повријеђена али је са репрезентацијом. Желим да нагласим да смо нас четири Новљанке  и зато смо поносне  али и  као све саиграчице срећне и поносне што смо у репрезентацији Црне Горе. Надам да ћемо од вечерас поново бити учеснице Европског првенства.

Репрезентативке Црне Горе су у доброј ситуацији два кола прије краја, казала је Новљанка капитенка Будућностим Драгана Живковић.

– Треба нам једна побједа, а оба сусрета играмо у Подгорици, тако да све зависи од нас. Вјерујем да ћемо у оба меча славити и тако показати квалитет и да заиста заслужујемо да будемо на првенству Европе. Знамо да нам неће бити лако. Играли смо у гостима и против Аустрије и против Данске, оба меча смо ријешиле у своју корист, али није било лако. Међутим, домаћи терен требало би да буде важан адут, а сигурно да не смијемо да се опустимо. Аустрија нема квалитет попут Данске, али игра атипичну кошарку и због тога смо опрезне – објаснила је новинарима  Драгана Живковић, и поновила као и Вучетић да је атмосфера у репрезентацији један од адута нашег успјеха.

Врло битна играчица репрезентације Црне Горе је Бојана Ковачевић која се нада побједи. Осврнула се на утакмицу јесенас у Копехагену.

– Било је доста осцилација, могле смо да славимо и већом разликом, али свакако да је доказ да не смије бити опуштања. Прво нас чека дуел против Аустрије, за коју добро знамо да су специфична репрезентација, која игра брзу и атипичну кошарку. Морамо да поставимо наш ритам, а онда ће све бити лакше и надам се да већ у том дуелу одрадимо оно што се очекује од нас – а то је побједа- нагласила је Бојана Ковачевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here