Нови конкурс о слободним радним мјестима у Болници Мељине наредне седмице

Болница Мељине

Поништен је конкурс Опште Болнице Котор о слободним радним мјестима у Болници Мељине који је изазвао негодовање запослених и јавности. Нови конкурс биће расписан сљедеће седмице и обухватиће сва одјељења која су и до сада функционисала у оквиру Болнице Мељине, која ће од 1. марта прећи у систем јавног здравства.

Према ријечима медицинске директорице др Оливере Елез, са директором Опште болнице Котор Давором Кумбуровићем обишли су сва одјељења Болнице Мељине и разговарали о новој организацији те установе.

Оливера Елез, директорица ПЗУ Општа болница Мељине

-Упознао је љекарски састав болнице и у разговору на свим одјељењима, нашли смо заједнички језик и дошли до оптималног броја запослених у здравственом дијелу. С обзиром на пунктове које су неопходни а који нису били предвиђени првобитном организацојим, направили смо корекције и што се тиче немедицинског кадра, информише др Елез.

Конкурс о слободним мјестима у Болници, који је изазвао негодовање запослених поништен је, додаје Елез, а нови ће бити расписан сљедеће седмице.

-Да ли ће бити свеобухватно један или ће бити два или три, то још увијек не знамо, али углавном све корекције које смо направили са директором Кумбуровићем биће обухваћене конкурсом. Дакле, од 1. марта запослени ће моћи да раде у јавном здравственом систему. Добићемо уговор на 12 мјесеци у јавном здравственом систему, при чему, како смо схватили то је практично ипак на неодређено, значи да ће се запослени превести у јавно здравствени систем, објаснила је Елез.

Суштина је истиче Елез да ће од 1. марта грађанима, црногорским осигураницима сва одјељења Болнице Мељине бити на располагању.

-Утврдили смо да све услуге које пружа которска болница, пружаће и болница у Мељинама, све амбулантне, специјалистичке прегледе, лабораторија ће бити доступна у пуном капацитету. За сада ћемо обезбјеђивати кадар, као што смо радили до сада, са људима из других здравствених установа, консултантима на испомоћ, а план је да што прије обезбиједимо сталан медицински кадар и да се оспособимо као посебна општа болница, казала је Елез.

Породилиште функционише у пуном капацитету, истиче Елез, као и хируршко, интерно и одјељење за физикалну медицину, док ће у наредном периоду акценат бити стављен на барокомору која би требало да ради повећаним капацитетом. Услуге ОРЛ одјељења и офталмологије за сада нису доступне, због недостатка љекара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here