Морско добро има понуду за изнајмљивање два трајекта и посаду

Јавно предузеће за управљање Морским добром већ има понуду да изнајми два трајекта и посаду и одмах након што Влада стави ван снаге свој закључак из 2019. године, преузме у потпуности управљање трајектном линијом Каменари-Лепетане до додјела концесије, казао је за Вијести предсједник одбора директора Морског добра, Блажо Рађеновић.

На данашњој сједници Влада би требало да укине закључак из 2019. године којим је компанији „Поморски саобраћај” омогућено да анексима продужава прије четири године истекли уговор са Морским добром о закупу пристаништа у Каменарима и Лепетанима, који је био правни основ да та фирма од 2004. обавља монополску дјелатност трајектног превоза возила и путника на јединој трајектној линији у држави.

Рађеновић наводи да би Морско добро изнајмило два пловила и посаду за први период, а да би у најкраћем року, не више од три-четири мјесеца, кроз јавне набавке купили три трајекта већег капацитета.

– Што се цијена тиче, биће јавни позив и цијениће се најповољнија понуда. Познато је да је Морско добро домаћинском и одговорном политиком предузећа јако ликвидно и спремно да без проблема купи три трајекта – нагласио је Рађеновић.

Он је поручио да су као одговорно јавно предузеће водили рачуна и о запосленима који сада раде у „Поморском саобраћају” и да нико неће остати без посла.

– Сви запослени ће имати позив ако буду жељели да наставе да раде свој посао и убудуће. Спремни смо да одмах након стављања ван снаге закључка Владе из 2019. преузмемо у потпуности управљање на трајектној линији Каменари-Лепетане до додјеле концесија. Морско добро је и прошле године било спремно да врати држави и грађанима овај, па могу рећи слободно један од најуноснијих послова у нашој држави – казао је Рађеновић за Вијести.

Статут предузећа даје за право Морском добру да обавља привредне дјелатности, објашњава он, а сама привезишта и пристаништа у Лепетанима и Каменарима су у зони морског добра, односно у власништву државе.

– У Морском добру настојимо да се овај посао додијели у складу са законом, а то значи да на основу расписаних концесија се пријаве сви заинтересовани и онај ко буде прворангирани понуђач нека му је сретно, укључујући и актуелног превозника, односно фирму „Поморски саобраћај”, али не никако без концесија и под актуелним условима – рекао је Рађеновић.

У Морском добру се надају да ће Влада њима повјерити да управљају трајектом до избора концесионара јер би то, како тврди Рађеновић, значило нову вриједност за предузеће и да ће ако добију овај посао дуплирати укупне приходе за ову годину.

2 COMMENTS

  1. Gospodine Radjenovicu ,ja sam dusom i srcem da se catara vrati u vlasnistvo opstine(narodu )a ne nekim „kumicima ili rodjacima“to jes mafiji,ali mislim Vi to ne mozete obvljati. Vi niste mogli ni plaze ,u toku sezone da drzite u redu,a kamoli da odrzajete cataru.Vas se ne moze dobit ni na e-mail ,ni na telefon i ako slucajno neko odgovori odma je isti tekst;to nije u mom reonu,ja se time ne bavim,pitajte kolegu itd.BIROKRATIA do zla boga,ne odgovornost.Ja sam vas zvao prijed godinu ipo dana ,zalio sam se na brod koi je zavezan na glavno mulo(ako znate sto je to)u Kumboru i smeta brodovima koi voze turiste.Taj brod narusava sliku nasega mjesta i mnogi stranci ga slikaju ,sigurno ce pokazati kako Crna Gora ima „lijepih brodica“.Vama izgleda nije stalo do izgleda nase primorja,niti ste spremni nista da radite,vec sve prebacujete na politiku.Nije cudo sto Vas zovu Morsko zlo jer ste to vasim radom i zasluzili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here