Реконструкција шеталишта у Игалу успорена због кашњена испоруке материјала

Прва фаза реконструкције шеталишта од Титове виле у Игалу до ресторана Инеx, упркос лијепом времену, реализује се спорије од планираног, јер которској фирми Брив констракшн касни испорука материјала.

Радови на шеталишту испод Титове виле у Игалу не реализују се планираном динамиком, али према ријечима директора Агенције за изградњу и развој града, која обавља надзор над пројектом, увјерени су да ће извођач испоштовати задате рокове, казао је директор Агенције Александар Ковачевић.

-Паузу је условило кашњење материјала, али стиже контигент за читаву фазу, радови ће бити настављени, рекао је Ковачевић.

Извођач је ушао у посао прије двадесетак дана.

-По динамици смо већ требали да поставимо одређени цијеви, те радове ћемо почети сутра. Каснимо отприлике седам дана, али стижемо, имамо добру сарадњу са извођачима, додао је Ковачевић.

Почетак радова открио је и неке инсталације које нису предвиђене катастром.

-Очекивали смо да ће до тога доћи, јер катастар инсталација је категорија која није довољно ажурирана и увијек се деси нешто што није предвиђено самим пројектом. Било је детаља које смо превазишли, за сада по том питању немамо проблема, закључио је Ковачевић.

Према уговору је предвиђено да прва фаза радова траје 120 календарских дана, а да друга фаза почне 1. октобра. Посао вриједан 2,8 милиона еура у цјелости финансира Управа за капиталне пројекте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here