Кошаркашицама “Херцег Новог” финале примарни циљ

Фото: илустрација

У паузи првества због квалификационих утакмица репрезентације Црне Горе за Европско првенство против Аустрије и Данске, кошаркашице “Херцег Новог” наставиле су припреме за наредне обавезе.

Из редова новског прволигаша одсутне су репрезентативке Јелена Вучетић и Јована Пашић, које су на припрема у Подгорици. Новљанке веома брзо очекује финални турнир Купа Црне Горе, од 14. до 17. фебруара, у обје конкуренције. Систем такмичења је промијењен, па ће се код кошаркаша за трофеј борити осам, док ће се у женској конкуренцији, за титулу борити четири екипе.

Жребом је одлучено да у конкуренцији кошаркашица у полуфиналу играју “Херцег Нови” и “Никшић”, односно “Будућност” и “Подгорица”.

Тренер ЖОК “Херцег Нови” Ранко Шабановић истиче да им је циљ финале Купа.

-Имали смо повољан жреб и добили смо ривала са којим можемо играти равноправно за пласман у финале. Поштујемо ривала, али сматрам да тренутно имамо јачу екипу. За моју екипу битно је да учествујемо у завршници Купа. “Будућност” је апсолутни фаворит, а на нама је да покушамо да им отежамо пут до трофеја, поручио је Шабановић.

Трофеј у обје конкуренције брани “Будућност”, и заиста би требало да се догоди чудо да га поново не освоје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here