Зима 2023: Сервисне информације

У јужним предјелима претежно сунчано, а на сјеверу умјерено до потпуно облачно, пријеподне понегдје уз провијавање слабог снијега. Вјетар умјерен до јак, на ударе током јутра или пријеподнева понегдје веома јак, сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од -8 до 8 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
У нижим предјелима саобраћа се по сувим коловозима. У сјеверним и централним предјелима повремено пада снијег, а мјестимично има и поледице. Упозоравају и на јаке ударе вјетра, као и на ситније одроне, и савјетују опрезну вожњу прилагођену временским и условима на путу. До 30. априла на магистралном путу М-11 Лепетани – Тиват – Кртолска раскрсница у мјесту Доња Ластва на мјесту изводјења радова промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни. Tунел Врмац је затворен за саобраћај до 14. фебруара због радова на санацији канализационог колектора, а може се користити алтернативни путни правац Котор-Тројица-Радановићи. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима је пет особа задобило лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 14 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 15:15 и у 19:00 сати. Остали летови су за Берлин, Истанбул, Љубљану, Меминген, Беч, Барселону, Милано, Атину и Лондон. Из Тивта су данас планирана четири лета; „Аir Serbia“ за Београд у 11:15 и у 15:05, а „Аir Montenegro“ за Истанбул у 10:55 и у 16:00 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни преко три и по сата и на Жељезничкој станици у Бару га очекују тек око 11:00. Како је саопштено из Железница Србије, синоћ је дошло до прекида саобраћаја на прузи Београд – Бар, на дионици Ластра – Ражана, због нестака напона на контактној мрежи. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос је први стигао „Транс југ“ из Београда, за њим ће „Royal travel“ из Ниша, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице, па „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here