Готово осам хиљада потписа за спас Института „Др Симо Милошевић“

Институт „ДР Симо Милошевић“

Петицију за спас Института „Др Симо Милошевић“ коју је покренуо Одбор за здравство, рад и социјално старање Скупштине Црне Горе, на иницијативу предсједнице Синдиката Института докторке Марије Обрадовић, подржало је готово осам хиљада лица. Првобитни рок за прикупљање потребног броја потписа био је крај марта, али с обзиром да је тај број прикупљен за 24 сата, Обрадовић очекује да ће процес пред Одбором бити убрзан.

Одбор за здравство, рад и социјално старање Скупштине Црне Горе 02. фебруара покренуо је петицију за спас Института „Др Симо Милошевић“, за коју је било потребно прикупити шест хиљада потписа.

-Одзивом нисмо изненађени, с обзиром колико је Институт важан, не само запосленима и грађанима Херцег Новог, већ и шире. За мање од 24 сата смо прикупили потребан број потписа. Петицију је и даље могуће потписати, желимо да пружимо прилику свима који желе да нас подрже на тај начин. Тренутно је прикупљено око 7 900 потписа. Послали смо и неформално питање Одбору за здравство, рад и социјално старање, да видимо шта даље, с обзиром да смо потписе прикупили раније, рекла је Обрадовић.

Запосленима у Институту нису исплаћене децембарске и јануарске зараде, али упркос томе, ова установа је ове седмице отворила врата првим фондовским пацијентима у 2023. години.

-Без обзира на тешку ситуацију у којој се налазимо, наши пацијенти за то нису криви. Људи имају право на оно што им СЗО омогућује, а то је право на рехабилитацију. Игало је по томе познато и нећемо дозволити да пацијенти сносе посљедице небриге коју ми трпимо као радници, закључила је Обрадовић.

Подсјећамо, отварање Медитеранског центра каснило је због проблема за гријања.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here