„Чаролија 303″ доноси три представе у Херцег Нови

Пред новском публиком сутра и у сриједу, 7. и 8. фебруара, три позоришне представе које ће одиграти глумци которског „Театра 303“. Ријеч је о њиховој акцији „Чаролија 303″ током које желе да прикупе средства и самостално објаве  монографију сопственог позоришта. Представе ће одиграти у Дворани Парк.

Модерна бајка „Принцеза и жаба“ у копродукцији „Театра 303″ и Културног центра „Никола Ђурковић“ из Котора, настала по мотивима дјечје бајке, на програму је у уторак, 7. фебруара, од 18 часова. Циљ ове представе је да пренесе најмлађима поруку о штетности мобилних телефона и интернета, истичући значај слободног дјетињства проведеног у природи.

Сценариста и редитељ је Драган Буздован, а осим њега у представи играју: Нађа Пјетровић, Неђо Кустудић, Ксенија Масловар, Душан Кустудић, Андрија Жижић, Дарија Вукашиновић, Коста  Дамјановић, Катарина Радојчић, Кристина Грандис, Дамир Пјетровић и Лана Миловић

Исте вечери, али од 20:00 сати, публика ће имати могућност да ужива у комедији „Црногорац у транзицији“ која на хумористичан начин осликава транзицију обичног човјека, коју пролази од комунистичког периода до данас. Успјешно је одиграна 67 пута широм Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије и Сјеверне Македоније. Сценариста, редитељ и главни глумац, Драган Буздован, имао је намјеру да нас освјести и подсјети да смијех заиста посједује љековито дејство. У овој дуо комедији игра и Сара Чизмовић.

Потом ће представа „Хотел промаја“ бити пред публиком у сриједу, 8. фебруара од 20 часова.

Сатирична критика друштва варира од комичног до трагичног и поставља гледаоцу питање да ли је проблематичнија промаја у глави или у џеповима. Сценариста, редитељ и један од глумаца је Драган Буздован, а осим њега, улоге тумаче: Неђељко Кустудић, Нађа Пјетровић, Дарија Вукашиновић, Антонио Гргуровић, Ксенија Масловар, Илко Маровић, Сара Чизмовић, Душан Кустудић, Јелена Квашчев, Коста Дамјановић и Андрија Жижић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here