ЗЗЗ додијелио средства гранта за 468 незапослених

Кроз Програм грантова за самозапошљавање, вриједан 3,5 милиона еура, који је Завод за запошљавање Црне Горе реализовао уз подршку Европске уније, 468 незапослених добило је прилику да покрене сопствени бизнис и ријеши егзистенцијално питање.

На завршној конференцији трогодишњег пројекта, који се финансира из претприступних фондова (IPA), истакнуто је да је то примјер преданог рада и резултат интензивне сарадње Црне Горе и ЕУ, посредством Делегације ЕУ.

-Директна подршка је дио 18 милиона еура вриједног Програма ЕУ и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну политику, а нагласак је стављен на младе, жене и дуготрајно незапослене особе, чиме се допринијело смањивању сиве економије и сиромаштва, као и повећању запослености. Подстакнуто је предузетништво и створени предуслови за отварање нових радних мјеста, спроведен је ефикасан пилот пројекат, који је резултирао одлуком да прерасте у редовну мјеру активне политике запошљавања, чуло се, између осталог, на конференцији за медије .

Програм је реализован у три једногодишња циклуса у циљу подршке рјешавању проблема незапослености односно подстицања предузетништва, самозапошљавања и отварања нових радних мјеста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here