Зима 2023: Сервисне информације

Вјетровито и хладно. У јужним предјелима мало до умјерено облачно, уз дуже сунчане интервале, а на сјеверу умјерено до потпуно облачно, уз провијавање слабог снијега и мећаву. Вјетар појачан и јак, повремено на ударе веома јак и олујни, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од -9 до 8 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
У нижим предјелима саобраћа се по сувим коловозима. У вишим планинским предјелима на сјеверу и у централном дијелу земље повремено има мећава, као и поледице. Упозоравају и на јаке ударе вјетра, као и на одроне, и савјетују опрезну вожњу прилагођену временским и условима на путу. До 30. априла на магистралном путу М-11 Лепетани – Тиват – Кртолска раскрсница у мјесту Доња Ластва промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења радова. На магистралном путу Будва – Котор код тунела Могрен саобраћај је у прекиду и усмјерава се преко брда Топлиш. Тунел Врмац је затворен за саобраћај до 14. фебруара због радова на санацији канализационог колектора, а може се користити алтернативни путни правац Котор – Тројица – Радановићи. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 10 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже и четири особе лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 15 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 15:10 и у 18:55. Три лета су за Истанбул, а по један за Брисел, Манчестер, Лондон, Барселону, Краков, Беч и Меминген. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:15 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 15:45. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 8:55.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 55 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца, „Lalatović travel“ из Модриче и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, па „Божур“ и „Ленс“ из Суботице. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here