Због кише Мала фешта од наранче имаће два издања

Фото: НВУ Руке/Мала фешта од наранче 2023

У вријеме када је требало да почне прва од четири стађунске феште које током године организује НВУ РУКЕ, Мала фешта од наранче почела је и киша. Излагачи који су стигли из других градова Црне Горе па али и из Херцгег Новог разилазили су се полако,  а организатори су одлучили да  програм одгоде и  реализују само планирану  лицитацију торти, и то под кровом Градске кафане, која је традиционално добар домаћин овој манифестацији.

Приход од продаје торти намењен је за НВО “Нова шанса” у Херцег Новом. Добра воља и истрајност организатора али и донатора, а било их је тридесет, као да су и временске прилике преокренули. Облаци су се разишли, киша је стала па су учесници феште најупорнији учесници заинтересованим мјештанима и гостима ипак понудили уз своје рукотворине, накит, слике, украсне и употребне предмете али и здраве плодове новске природе, маслине, маслиново уље, домаће џемове, сокове, сухомеснате производе…

– Због неочекивано лошег времена, били смо принуђени да одгодимо Изложбу домаћих производа и рукотворина која је планирана дуж главне, Његошеве улице, а о новом термину обавјестићемо излагаче, суграђане и госте. У Градској кафани смо реализовли лицитацију донираних торти, а наши суграђани и компаније на најбољи начин су одговорили на наш позив да откупе торте чија се цијена кретала од 25 до 80 евра. Скоро све торте су откупљене већ око поднева као цијеле или на парче, рекла нам је Милина Ковачевић из НВУ Руке. Ученици Угоститељске школе и Предузетници СМШ “Иван Горан Ковачић” су на висини задатка који смо им повјерили, а такве сарадње са заједницом су за нас драгоцјене. Надамо се да су и њима корисне, био је коментар Милине Ковачевић.

Маја Ерењи Хер-Браун (Maja Erenji Hare-Brown) је подсјетила је да ће вечерас у Кантини 65 бити одржана Orange party као што је и планирано. Драшко Ђукић и Олег Дудченко наступиће од 20 часова, а биће и делиција које  припремају за зимску стађунску фешту.

О новом термину Мале феште од наранче која ће непланирано имати два издања организатори ће на вријеме обавијестити учеснике који су са много разумијевања пристали на одгађања манифестације, уз похвале за досада организоване феште за које кажу да су увијек одлично посјећене, организатори и домаћини изузетно љубазни, а дружења незаборавна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here