Одржана централна јавна расправа о нацрту Програма уређења простора ОХН за 2023. годину

Централна јавна расправа о Нацрту Програма уређења простора Општине Херцег Нови за 2023. годину

Нацрт Програма уређења простора Општине Херцег Нови за 2023. годину биће пред одборницима на засједању 21. фебруара, а данас је у општинској сали одржана централна јавна расправа. Више предлога и сугестија Секретаријату за просторно планирање и изградњу предале су три новске невладине организације.

Нацрт Програма уређења простора Општине Херцег Нови за 2023. годину је на јавној расправи од 24. јануара и то је прилика за оне који се до тада нису укључили, да упуте коментаре и сугестије, казао је секретар за просторно планирање и изградњу Владислав Велаш.

Фото: секретар за просторно планирање и изградњу Владислав Велаш

– Ријеч је о документу који се припрема током цијеле године, а након усвајања општинског и републичког буџета којима су опредјељена средства за капиталне пројекте, у шта је јавност имала могућност увида и иницијативе, као и мјесне заједнице. Рок јавне расправе од 15 дана је само крајњи период гдје људи који нису учествовали до сада, дају предлоге и коментаре. Ријеч је озбиљном документу који се припрема цијеле године и садржи пројекте који ће се радити у општини Херцег Нови у текућој години. И даље смо отворени за предлоге, премда су материјали већ спремни за одборнике и наредну сједницу локалног парламента, казао је Велаш.

Усвајање кровног документа – Просторног плана за општину Херцег Нови, како Велаш каже, очекују током ове године што је веома битно.

Централна јавна расправа о Нацрту Програма уређења простора Општине Херцег Нови за 2023. годину

Грађани су скренули пажњу надлежнима у секретаријату на одређене недостатке и проблеме са којима се сусрећу у пракси, а низ заједничких предлога поднијеле су три невладине организације – Друштво пријатеља Херцег Новог, Удружење грађана за заштиту Херцег Новог и Удружење туристичких агенција Херцег Новог.

Јавна расправа траје до 7. фебруара до када грађани могу доставити, у писаној форми, примједбе, предлоге, сугестије и мишљења у Грађански биро Општине или мјесне заједнице, као и на емаил адресу urbanist_lidija@hercegnovi.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here