Параолимпијац Милош Спаић почео репрезентативне припреме

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore fb

Бацач кугле Новљанин Милош Спаић са осталим члановима Параатлетске репрезентације Црне Горе званичо је почео припреме за нову сезону, у којој га очекује и наступ на Свјетском првенству у Паризу. Црногорски параатлетичари током фебруара и марта ће тренирати у Подгорици.

Спаић је на старту припрема казао да рад за нову сезону почиње у истом расположењу и са истим жељама као и претходних година.

-Најважније такмичење ове сезоне је Свјетско првенство. Надам се да ћу бити учесник тог такмичења. Прошлу сезону завршио сам са резултатом 11,38 метара, који сам остварио у Паризу. Циљ ми је да ове сезоне примакнем дужини хица од 12 метара или пребацим. Сигурно је да ћу дати све од себе, па докле кугла одлети, рекао је Спаић- поводом почетка рада у овој години.

Почињемо припреме за изузетно важну сезону, у којој ћемо покушати да изборимо норму и испунимо један од критеријума за пласман на Параолимпијске игре у Паризу. Неће бити лако, јер је систем квалификација другачији, односно критеријуми су тежи него за Игре у Токију”.

Спортисти ће дати све од себе, Параолимпијски комитет стоји иза њих, у организационом и финансијском смислу, рекао је на старту припрема селектор Вељко Чегар.

-Планирамо да у априлу дио припрема одрадимо у Хрватској, а заокружимо их наступом на отвореном првенству те државе 22. и 23. априла. Наступићемо на првомајском митингу у Бару, а у плану је да учествујемо и на Гран при митингу у Италији од 11. до 13. маја. До краја маја и у јуну предвиђен је наступ на још неколико регионалних такмичења у Хрватској и Србији. До средине јуна знаћемо ко је у каквој форми. Свако од такмичара имаће иза себе 4 или 5 наступа и то ће бити показатељ који ће одредити списак путника за Париз. Очекујем да ће црногорски параатлетичари и ове године, као и претходних, успјети да поправе своје најбоље резулате. Хоће ли то бити довољно за добар резултат на СП или за пласман на Параолимпијске игре вријеме ће показати, али једно је сигурно да ћемо ми урадити све да такмичари спремни оду на то првенство, закључио је Чегар.

Првој прозивци присуствовали су параолимпијци из Токија, Милош Спаић и Маријана Горановић, златни из Гросета Радмило Баранин, бронзана из Бидгошћа Маја Рајковић, бацач копља Данило Гојковић и браћа Марко и Владо Терић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here