Маестро, срећан 99 рођендан!

Фото Архива РТХН - Војо Станић

Војо Станић прославља данас 99. рођендан. Великан црногорског сликарства већ више од седам деценија живи у Херцег Новом, a град му је данас упутио срдачне честитке и пожелио добро здравље, мир и ведар дух.

-Захваљујући Вама, наш град и један прозор на Шкверу постали су мјесто и инспирација за стварање новог, непоновљивог, непролазног свијета, окренутог мору, који је израстао из самог живота.

За црногорску и свјетску јавност легендарни сликар, а у Херцег Новом Ви сте све то и нешто више – драги суграђанин којем се дивимо, мештар којег већ седам деценија радо срећемо на Шкверу, док ужива у својој лули и чаши вина, остајући читавог живота подједнако близак са чудесним и оним обичним.

Фото: Општина ХН

Срећан рођендан маестро и да још дуго будете са нама!“, наведено је у честитки коју су потписали предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић и секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало. Као знак пажње, представнице Општине су на адресу Воја Станића доставиле честитку и пригодне поклоне, а у сликарево име преузео их је његов син, Тома Станић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here