Новска листа:Вратите Херцег Новом управљање трајектом, ријешићемо проблеме Болнице и Института

Новска листа упутила је саопштење, а односи си се на изјаву премијера Дритана Абазовића о трајектној линији Каменари – Лепетане.

-Енергичан наступ Премијера мањинске Владе у техничком мандату на јавном дијелу 39. сједнице мањинске Владе у техничком мандату, Дритана Абазовића, о пословању трајектног превоза на линији Каменари – Лепетане – Каменари и Луке Будва које се већ годинама одвија без концесије, био је солидан, можда и Оскара вриједан политичко-промотивни монолог нарочито за оне који за закључак Владе из 2019. нису знали или не читају свима доступне јавне документе.

Пар неспретно срочених реченица, потенцијално вриједних Оскара за најбољу споредну улогу, додао је и Потпредсједник Владе у техничком мандату, само да би нешто рекао како не би остао у сјенци надређеног.

И један и други су за однос државе према Боки и Херцег Новом рекли много. Премијер у техничком мандату је признао да пет година Влада Црне Горе у било ком саставу није „уредила линијски поморски саобраћај као ни питање додјеле концесије за дјелатност линијског поморског саобраћаја“, што такође предвиђа исти закључак из 2019., а Потпредсједник у техничком мандату је признао да би волио да се оба посла врате под окриље државе јер се ради о „монополима гдје се само узима новац на врло једноставан начин.“

Поштовани грађани, уважена техничка Владо, поставља се питање шта о монополистичким дјелатностима на територији Црне Горе које се обављају чак и без концесија мисли Агенција за заштиту конкуренције коју тако лако министри извлаче из џепа сваки пут када разговарамо о Болници Мељине или Институту Игало?! Због те исте Агенције, данас иста ова техничко-мањинска Влада предлаже рјешење за болницу на начин да 59 људи у Мељинама остане без посла, а да се некада елитна Болница сведе на ниво амбуланте. Због те исте Агенције, радници Института не примају плату већ трећи мјесец, а некада елитна бања своди се на голо преживљавање.

Како су проблеми са све три приватизације настали управо у вашој званичној Подгорици, молимо Вас да посао уређења линијског поморског саобраћаја вратите у надлежност Општине Херцег Нови, у оквиру које је и функционисао преко 100 година! Обећавамо да ћемо овај посао обавити и уредити на начин да ћемо постигнутим резултатима ријешити и проблеме Болнице Мељине и Института Игало, те омогућити одрживо функционисање обје институције. Обећавамо да ћемо ријешити и проблем Агенције за заштиту конкуренције, јер нема никакве потребе да линијски поморски саобраћај функционише као монопол, односно да се не омогући здрава конкуренција као што је то омогућено у осталим сегментима саобраћајне комуникације.  Из Херцег Новог сте однијели много. Вратите нам нешто, док смо и да смо живи и здрави!, наведено је у саопштењу Новксе листе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here