На Малој фешти од наранче рекордан број излагача

Мала фешта од наранче – стађунска фешта коју организује Удружење Руке, биће одржана сутра 4. фебруара у центру Херцег Новог. У оквиру феште биће организована изложба рукотворина, донаторска изложба торти и вече у Кантини 65.

Прва Мала фешта од наранче одржана је у фебруару 2015, и из године у годину окупљала све већи број излагача. Према ријечима Маје Ерењи Хер Браун (Maja Erenji Her Brown)  НВО Руке, ове године очекују рекордан број учесника:

– Ове године имамо баш велико интересовање и из других градова у Црној Гори. Заинтересовани су да излажу и страни држављани који живе у нашем граду. Двије организације су исказале жељу да учествују са својим рукотворинама. То је „United hearts“ која се бави прављењем сувенира , а средства су опредјељена за дјецу избјеглице из Украјине и организација СОС из Никшића која прикупља средства за трaума центар за жене.

Уз изложбу планиран је наставак веома успјешне акције у коју су укључени ресторани, кетеринзи, појединци и организације Донаторска продаја торти, најавила је Милина Ковачевић из НВО Руке.

-Имамо 26 пријављених донатора, а сви који купе парче торте су донатори. Сав приход иде за НВО Нова шанса која има план да опреми један свој објекат.

 „Orange party“  биће одржан у 20 сати у Кантини 65. „Изложба рукотворина у центру града биће од 10 до 16 сати , а  наступиће мажорет клуб “Лили”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here