Зима 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно, у јужним предјелима са доста сунчаних интервала. Током јутра на сјеверу по котлинама магла или ниска облачност, а током ноћи у цијелој земљи наоблачење са слабим падавинама. Вјетар ујутру умјерен до појачан сјеверних смјерова, затим слаб до умјерен промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 14 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
У нижим предјелима саобраћа се по претежно сувим коловозима. У вишим планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима, мјестимично има поледице. Могућа је појава одрона, па је неопходан додатни опрез на дионицама које воде дуж ријечних токова, клисура и усјека. Савјетује се опезна вожња прилагођена временским и условима на путу. Тунел Врмац је затворен за саобраћај до 14. фебруара због радова на санацији канализационог колектора, а може се користити алтернативни путни правац Котор-Тројица-Радановићи. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се седам саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а двије особе су задобиле лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 11 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 9:20, 15:15 и у 18:35. Два лета су за Истанбул, а по један за Краков, Брисел, Љубљану и Беч. Из Тивта данас само три лета за Београд; „Аir serbia“ у 8:00 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 10:25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 55 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:20. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују „Јадран експрес“ из Београда, „Blue line“ из Новог Сада, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице, па „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here