Домаће ватерполо првенство од суботе

Фото: ПВК Јадран/фб

Утакмицама првог кола у суботу стартује Првенство Црне Горе у ватерполу. У првом колу играју Јадран –Будва (19 h) и Катаро-Приморац (18h).

Титулу брани Јадран, а највећи ривал екипи са Шквера је Приморац, док  ће Будва и Катаро покушати да изненаде екипе Петра Радановића и Ранка Перовића.

На старту такмичења познато је то да ће на основу резултата у Регионалној лиги  Јадрану  припасти 4, Приморцу 3,  Будви 2 и Катару 1 бод.

На основу списка највише играча пријавио је Приморац 28, Јадран 27,  Будва 21 и Катаро 20.  Ријеч је већином о младим и неафирмисним играчима.  Од играча са рејтингом у односу на Куп који је завршен у децембру  једино је ново име Ђуро Радовић који је Јадрану позамљен од грчког првака “Олимпијакоса” до краја сезоне, а право наступа стиче 21. фебруара.

Тренерска имена су већ познати и афирмисани ватерполо стручњаци из Херцег Новог, Котора и Будве.

Као тренери у Јадрану у новој сезони ће радити: Петар Радановић, Лазар Вуксановић, Милан Ћировић, Зоран и  Душан Ивановски, Јово Вукасовић, Филип Андић и Срђан Лазаревић.

Тренери у Приморцу: Ранко Перовић, Видо Ломпар, Миодраг Матковић, Зоран  Масловар, Вељко Ускоковић, Ђорђе Радошевић, Угљеша Бргуљан, Никола Мршуља, Војислав Пековић, Угљеша Вукасовић и Тијана Масловар

Тренери  у Катару: Мирко и Жељко Вичевић,  Иван Бјелобрковић, Небојша Милић и Млађан  Тујковић.

Лиценцирани тренери за Будву: Драго Пејаковић, Игор Мартиновић, Марко Франета, Петар Вицо, Милан Вукчевић, Марко Зеновић и Милош Мидоровић.

Комесар такмичења Дејан Аџић саопштио је имена 12 судија који ће судити наредно првенство.

То су: Станко Ивановски, Синиша Матијашевић, Борис Обрадовић, Никола,Арнаут и Мирослав Мијановић, из Херцег Новог.Петар Абрамовић, Андрија и Божо Ђурашковић, Јован Контић,Веселин Мишковић, Миодраг Станишић и Стеван Манојловић из Котора. Делегати за наредно првенство су: Васко Черовић и Милорад Муришић из Херцег Новог, Драган Рајевић, Марио Бргуљан и Жељко Аврамовић из Котора.. Контролори на утакмицама су Драган Рајевић и Марио Бргуљан из Котора

У другом колу 10. фебруара састају се  Јадран –Катаро, Приморац-Будва.

У трећем колу 18. фебруара играју Јадран –Приморац и 25. фебруара Катаро-Будва.

У 4 колу 22. марта састају се  Будва –Јадран а 23. марта  Приморац-Катаро.

У петом  колу 29. марта играју-Катаро-Јадран, а 30. марта Будва-Приморац.

 Седам дана касније  у 6. колу  ривали су  Приморац –Јадран  и Будва-Катаро.

У другом дијелу такмичења  играју се утакмице доигравања у два сусрета, а састају се први и четврти и други и трећи.

Побједници играју у финале у три добијене утакмице за титулу,  а поражени у двије добијене утакмице за треће мјесто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here